Antalya’ya hızlı tren geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Eskişehir'in Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya hızlı tren ile bağlanacağını söyledi. Öte yandan Bakan Arslan, TÜLOMSAŞ tarafından üretilen yerli dizel motorun seri üretime hazır olduğunu açıkladı

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yüksek HızlıTren’in Eskişehir’deki TÜLOMSAŞ Fabrikası’nda üretileceğini belirterek, “Yüksek Hızlı Tren’i bizzat kendimiz yapacağız, ülkemizde kullanmakla yetinmeyeceğiz, dünyanın her yerine ihraç edeceğiz” dedi.

ANTALYA’YA HIZLI TREN

Eskişehir’e gelen Bakan Ahmet Arslan ilk olarak Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti. Bakan Arslan gazetecilere yaptığı açıklamada, “Memnuniyetle görüyoruz ki milyonlara varan insanımız Yüksek Hızlı Tren ile yolculuk yapar hale geldi. Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, İstanbul’u birbirine bağladık ama bununla yetinmeyeceğiz. Eskişehir’in afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya yani Akdeniz’e bağlanması da önemsediğimiz bir koridor. İnşallah onun da gereğini yapacağız” diye konuştu.
Valiliğin ardından Ak Parti İl binasını ziyaret eden bakan Arslan daha sonra Porsuk spor Salonu’nda Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Odunpazarı üye buluşması’ toplantısına katıldı. Bakan Arslan burada partililere referandumla ilgili konuşma yaptı.

‘DEVRİM’E İNANILSAYDI bugün DÜNYA MARKASINDAN BAHSEDİYORDUK’

Bakan Arslan daha sonra Eskişehir’deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.’yi (TÜLOMSAŞ) ziyaret ederek burada üretilen yerli dizel lokomotif motorunu inceledi. Arslan Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim’in de TÜLOMSAŞ’a yapıldığını belirterek şunları söyledi:
Avrupa’nın 6’ncı dünyanın 8’inci Yüksek Hızlı Tren kullanan ve aynı zamanda inşa eden ülke haline geldik. TÜLOMSAŞ köklü kuruluşlarımızdan biri. TÜLOMSAŞ her zaman iddialı oldu. Bugün değil, Devrim Otomobiliyle iddiasını ortaya koymuştur. Devrim otomobiliyle ilgili TÜLOMSAŞ iddiasını ortaya koyduğunda ülkemiz yöneticileri, ülkemiz idarecileri onlar kadar inansaydı bugün dünya markası otomobillerden, dünya markası uçaklardan bahsetmiş olacaktık. TÜLOMSAŞ bugün demiryolunu sektöründe motor imal eder hale geliyor. Türkiye olarak, Eskişehir olarak, TÜLOMAŞ’ta Yüksek Hızlı Tren yapacağız’ diyorlar. Dediğim gibi işçi inanıyorsa geriye bize destek verip yapmak kalıyor. İşte onun için de yeni 96 Yüksek Hızlı Tren setini alırken, sanayi işbirliği programı kapsamında özellikle teknolojinin ülkemize gelmesi ve Yüksek Hızlı Tren’in Türkiye’de yapılmasıyla ilgili şartname koyduk. İlk 20’sini dışarıdan alacağız, sonra kademe kademe TÜLOMSAŞ üretimde daha fazla yer alacak ve son 16’yı bizzat yüzde 100 kendisi yapacak. Ancak bununla da yetinmiyoruz. Onun dışında o teknolojiyi getirip Yüksek Hızlı Tren’i yapabilir hale geldikten sonra, Yüksek Hızlı Tren’i hem milli hem de yerli olarak bizzat kendimiz yapacağız ve ülkemizde kullanmakla yetinmeyeceğiz. Ülkemizden kaynaklı bulunduğumuz coğrafyaya hatta dünyanın her yerine ihraç edeceğiz.”

TÜLOMSAŞ YENİ BİR DİZEL MOTOR ÜRETTİ

Bugüne kadar birçok lokomotif yapan ve birçok ülkeye ihraç eden TÜLOMSAŞ’ın son olarak 6 silindirli, milli ve yerli olan TLM6V185 adlı yeni bir dizel motor ürettiğini söyledi. Arslan şöyle konuştu:

“Bu motorun son testleri bitti, artık kullanma aşamasında. ARGE’sini de TÜLOMSAŞ’ın mühendisleri işçileri yaptı. Tüm testleri başarıyla geçti. TÜLOMSAŞ bunu artık seri olarak üretir hale gelecek. Sipariş sağladığımızda da haftada bir tane, biraz daha sipariş yoğunluğu arttığında da 3 günde bir motor üretebilecek bir kapasiteye gelecek. Bu tank motoru gibi savunma sanayimiz için de bir sinerji oldu. Sadece yerli milli bir ürün geliştirmiş olmuyoruz milyarlarca dolar katkılar da sağlayacağız. Bu sektörde küresel boyutlu olmak istiyoruz. TÜLOMSAŞ’ta dünyaya hitap edecek, dünyaya hizmet edecek, dünyayla yarışır motorları üretiyoruz. Bize inandıkları için bize her türlü desteği esirgemedikleri için Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanım sayın Binalı Yıldırım’a, hükümetlerimize çok teşekkür ediyorum.”

20 Şub 2017 - 10:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

bunlar seçim yalanı - bunlar seçim yalanı. istanbul'da 20km'lik metroyu yıllardır yapamayan bir hükümet, seçim yaklaşıyor diye dağları taşları delerek hızlı tren getirecekmiş. ayrıca, bolu tüneli ne oldu? onyıllardır bekliyor. bunlar seçim yalanı sakın geleceğinizi satmayın. sonuçta siyasilere değil size binecek vergi yükü...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 10:42
01

Bir bilen - Bu bir seçim yatırımı rumuzlu vatandaş.Allah sana hidayet versin inşAllah o gözlerindeki perde kalkar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 10:42

Çorum Haber