Antalya'da icradan satılık özel okul

Finansal krizden kurtarılmak için bir fon şirketi tarafından yönetimi devralınan ancak bugünkü süreçte iflası istenen ATAÇ A.Ş. bünyesindeki Antalya Koleji, yöneticilerden bazılarının kestiği 19.7 milyon TL’lik çekler nedeniyle Antalya 6’ncı İcra Dairesi tarafından 18.3 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı

ANTALYA'DA

1960 yılında yüzde 75’i Hikmet Ataman, yüzde 25’lik hisseside Hüseyin Çalık’a ait olarak kurulan ve bugünkü varlıkları 500 milyon doları aşan Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş.’nin en önemli kuruluşlarından Antalya Koleji icra yoluyla satılığa çıkarıldı. 1980 yılında 56 ortakla Antalya’nın ilk özel okulu olarak kurulan Özel Antalya Koleji, 2013’ün sonunda doğa koleji A.Ş.’ye 150 aylığına kiralanmıştı.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi, kolej ve Fen Lisesi ile Antalya’nın ilk özel okulu olan Antalya Koleji, ATAÇ bünyesindeki diğer tüm şirketlerle birlikte 2013 yılında ekonomik krizden kurtarılması amacıyla TELOS isimli bir fon şirketinin oluşturduğu yönetim kuruluna devredildi. Her geçen gün ekonomik anlamda kötüye giden, ANTEKS’in üretimini dahi durduğu ATAÇ’ta, TELOS şirketi tarafından oluşturulan yönetim kurulu hakkında, Hüseyin Çalık’ın kızı Lale Çalık Sarper ve Hikmet Ataman’ın kızı Sevinç Ataman tarafından çok ciddi suçlamalarla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılığın başlattığı ve halen devam eden soruşturma Antalya Koleji adına kesilen dört adet çekin usulsüz olduğu yönünde iddiaları da içeriyor. Cumhuriyet savcılığı tarafından yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma devam ederken, özellikle suça konu olduğu iddia edilen çekler nedeniyle Antalya 6’ncı İcra Müdürlüğü Antalya Koleji’ni satışa çıkardı.

18.3 MİLYON TL SATIŞ BEDELİ

Antalya 6’ncı İcra Müdürlüğü’nün 2014-1688 talimat sayılı dosyasıyla satışa çıkarılan Bayındır Mahallesi’nde dört blok bina ve yüzme havuzuyla birlikte toplam 10 bin 635 metrekare alana sahip Antalya Koleji’nin 18 milyon 325 bin 355 TL muhammen bedel üzerinden 28 Ocak günü saat 10.00’da yapılacak ihaleyle satılacağı duyuruldu. Antalya Adliyesi’nde yapılacak satış 28 Ocak’ta gerçekleşmez ise ikinci satış günü 23 Şubat olarak belirlendi.

ÇEKLER İNCELEMEDE

TELOS şirketi tarafından oluşturulan yönetim kurulu üyelerinden Serhat Uysal ve kardeşi Murat Uysal’ın imzaladığı belirtilen 4 milyon 846 bin TL, 4 milyon 834 bin TL, 5 milyon 714 bin TL ve 4 milyon 360 bin TL olarak 1-12 Mayıs 2014 tarihleri arasında kesilen dört adet çekin usulsüz olduğu yönünde savcılık tarafından da soruşturma yürütülüyor.

DAHA ÖNCEDE HACİZ UYGULANMIŞ

Savcılığa yapılan suç duyurusunda, kolej adına yönetimdeki iki kardeş tarafından Ataç İnşaat adına kesilen çekler nedeniyle hiçbir ticari ilişki olmamasına rağmen kolejin başka bir şirkete borçlandırıldığı iddialar arasında. Daha önce de İstanbul 19’uncu İcra Dairesi kararıyla şirkete ait birçok malın bu yüzden haczedildiği de belirtiliyor.

18 Oca 2015 - 11:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber