Antalya YÖREX kapılarını açtı! Alanya görücüye çıktı

Antalya Yöresel Ürünler Fuarı, Antalya EXPO Center Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuarda Alanya’nın yöresel ürünleri büyük ilgi görüyor

Antalya YÖREX kapılarını açtı
Antalya YÖREX kapılarını açtı
Haber albümü için resme tıklayın

Antalya YÖREX kapılarını açtı

BU yıl yedincisi düzenlenen YÖREX Fuarı'nda, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) organizasyonunda Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Ziraat Odası ve birçok sivil toplum örgütünün destekleriyle açılan stantta Alanya bir kez daha vitrine çıktı. 7. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'na Alanya'dan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu katıldı. Alanya standında Alanya kabağı ve bakır işlemeciliği ürünleri, ipek dokuma ürünleri ve el sanatları, muz lifinden ürünler, Alanya şalvarı, avokado, muz, keçiboynuzu, tropikal meyveler, zeytin, kuruyemiş, bal, muz ürünleri, kültürel mutfak mirası gibi Alanya’ya özgü ürünler sergileniyor.
BAKAN TÜFENKCİ'DEN ÖVGÜ 
Alanya’ya özgü ürünlerin yer aldığı Alanya standında Alanya Belediyesi ipek dokuma ve ipek kozasından çiçek yapımını fuarda uygulamalı olarak sergiliyor. Açılışın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Alanya standını ziyaret ettiler. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den Alanya ve Alanya standı hakkında bilgi alan Bakan Tüfenkci, beraberindekilerle birlikte standı gezdi.
BAKAN MUZ YEDİ, ALANYA FİLMİ İZLEDİ
Alanya’ya özgü Alanya kabağı ve bakır işlemeciliği ile Alanya Belediyesi tarafından “Muzdan Sanata, Hayalden Tasarıma” başlığı altında muz lifi, muz lifinden elde edilen iplik, muz lifinden dokuma örneklerini inceleyen Bakan Tüfenkci, özel olarak hazırlanan üç boyutlu Alanya tanıtım filmini de izledi. Alanya muzu ile tropikal meyvelerin de tadına bakan Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler Alanya standından övgüyle bahsettiler. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğ’na muz lifi ve ipek kozasından yapılan çiçek tablosu hediye ederek teşekkür etti. Yücel'in Bakan Tüfenkci'ye Alanya şalvarı giydirip, Alanya kasketi taktırması da renkli görüntüler oluşturdu.  

26 Eki 2016 - 14:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber