Antalya futbol turizminde ilk üçe girdi

Dünyanın spor turizmi merkezi olma yolunda atılımlar yapan Antalya, geçen yıl kış spor turizminden 400 milyon euro döviz girdisi sağladı

DÜNYANIN

spor turizmi merkezi olma yolunda atılımlar yapan Antalya, geçen yıl kış spor turizminden 400 milyon euro döviz girdisi sağladı. Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut yaptığı açıklamada, son yıllarda özellikle Belek bölgesindeki tatil köyü ve otellerin kış turizmini canlandırmak amacıyla spor tesislerine yatırım yaptıklarını belirtti.

Antalya’nın özellikle Belek bölgesinin önümüzdeki birkaç yıl içinde kış döneminde dünyanın önemli spor merkezleri arasında yerini alabileceğini ifade eden Turgut, şunları kaydetti:

"Antalya spor turizminde bu sezon altın yılını yaşayacak. Antalya’ya ocak-mart döneminde, Japonya, Çin, Yeni Zelanda, Arjantin, Singapur, Brezilya’nın süper lig takımlarının kamp merkezi olacak. Bundesliga’da mücadele eden 6 futbol takımı da ikinci yarıya Antalya’da turnuvaya katılarak hazırlanacak."

Ocak ayının birinci ve ikinci haftalarında Almanya’nın süper takımları Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, Hannover 96, Hertha Berlin, SC Paderborn ve FC Augsburg takımlarının kamp yapacağını anlatan Ferit Turgut, şöyle konuştu: "Antalya artık tek başına İspanya ve Dubai’nin ardından futbol turizminden en fazla pay alan kent durumunda. Özellikle kış dönemini canlandıran futbol turizmiyle gelen 2 bin 500 takım, 2014 yılında kente 400 milyon euro döviz bıraktı. Geçmiş yıllarda bölgeye aynı anda 4 Bundesliga takımı geliyordu. Bu kez farklı çalışmalar yapılarak bu sayı artırıldı. Rakip ülkeler ile bizdeki koşulları karşılaştırıp, avantajlarımızı göstermeye çalıştık. Belek’te markalaşma yolunda önemli adımlar atıldı. Yakında Belek spor turizminin başkentleriyle yarışacak."

50’den fazla branşa hitap eden kompleks

Özaltın Grubu tarafından Belek’te 10.5 hektar üzerine inşa edilen ‘Gloria Sports Arena’ spor kompleksinin, spor turizminde fark yaratacağını anlatan Turgut, şöyle devam etti:

"Burada kapalı, açık ve su sporları tesisleriyle 50’den fazla spor branşına ve kamplara ev sahipliği yapacak modern spor kompleksi. Ülke sporuna ve turizmine büyük katkı sağlayacak. Bu tesisler spor turizminde çığır açacak ve markalaşmayı sağlayacak. Kompleks bünyesindeki butik stad da yer alıyor. Bu stat da Antalya’nın 3’üncü stadı oldu."

06 Oca 2015 - 08:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber