Antalya'da nefes kesen 2 kurtarma operasyonu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Konyaaltı’nda dağda mahsur kalan köpeği nefes kesen operasyonla ölümden kurtardı. Ayrıca Toroslar’da mahsur kalan 3 keçi de itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Konyaaltı’nda dağda mahsur kalan köpeği nefes kesen operasyonla ölümden kurtardı. Ayrıca Toroslar’da mahsur kalan 3 keçi de itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Antalya’nın Konyaaltı İlçesi Sarısu mevkiinde 150 metre yükseklikte bir köpeğin mahsur kaldığını ve acı içinde inlediğini gören vatandaşlar, durumu Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bildirdi. Kısa süre içinde ihbarın yapıldığı yere ulaşan itfaiye ekipleri köpeğin 150 metrelik yamaçta mahsur kaldığını gördü. Ölümle burun buruna olan köpeğe, bir itfaiye eri yamaca tırmanarak ulaştı. Köpeği kendine bağlayan itfaiye eri, sorunsuz bir şekilde araziye indirdi. Yaklaşık 2 saatlik süren operasyonla kurtarılan köpeğe önce yemek verildi, sonra tedavisi için Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı’na götürülerek veteriner hekimlere teslim edildi.

KEÇİLERE OPERASYON

Öte yandan Toroslar’da kalan 3 keçi de Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Büyükşehir Belediyesi İbradı Koordinasyon Merkezi’ni arayan çoban Ahmet Kahya, 3 keçinin 2 günden bu yana dağda mahsur kaldığı ihbarında bulunarak, yardım istedi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hemen bölgeye sevk edildi. 130 metrelik bir yamaçta mahsur kalan keçiler, itfaiye tarafından 4 saatlik bir çalışmayla kurtarıldı.  Keçileri otlatan çoban Ahmet Kahya, “Her gün sürülerimi bu mevkide otlatıyorum. 3 keçi sürüden kaçtı ve yamaçta mahsur kaldı. Mahalle sakinleri ile kurtarmaya çalıştık ama başaramadık. Başarılı bir çalışma ile keçilerim kurtarıldı. İtfaiye ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

26 Kas 2015 - 12:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber