Antalya'da iki kadını öldürmüştü: İşte cezası...

Antalya'da 2004 ile 2009 yıllarında 2 kadını öldürmekle suçlanan 34 yaşındaki Mehmet G., ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı

ANTALYA'DA uzun yıllar faili meçhul kalan kadın cinayetlerinin ilki 2004 yılında meydana geldi. Aralık 2004'te Aşağıkaraman Köyü'ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi bulundu. Yapılan araştırmada, cesedin Döşemealtı ilçesinde köpek barınağı bulunan 55 yaşındaki Meryem Altun'a ait olduğu tespit edildi. Meryem Altun'un olaydan önce o dönem canlı hayvan ticareti yapan Mehmet G. ile görüldüğü ortaya çıktı. Ayrıca cinayetten sonra Mehmet G.'nin Meryem Altun adına düzenlenmiş 60 bin TL'lik senedi tahsil için icra müdürlüğüne başvurduğu tespit edildi. Olaydan sonra ifadesi alınan Mehmet G. serbest bırakıldı. 11 Şubat 2009 tarihinde ise Aksu ilçesi Topallı Mevkii'ndeki ormanlık alanda avcılar bir kadın cesedinin başında donmak üzere bir erkek çocuğuyla karşılaştı. Yapılan araştırmada cesedin, Akseki'nin Karakışla Köyü'ndeki evinden oğluyla birlikte kaybolan 26 yaşındaki Hanım Kılınç'a ait olduğu, yanındaki çocuğun ise oğlu Y. olduğu tespit edildi. Hanım Kılınç'ın da o tarihte Mehmet G. ile ilişkisi tespit edildi. Olaydan sonra Y.K. da sanığı teşhis etti. Tutuklanan Mehmet G. 1 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildi.
YILLAR SONRA YENİDEN DAVA AÇILDI
Geçen yıl Mehmet G. hakkında her iki kadının bilinmeyen bir yöntemle öldürülmesiyle ilgili Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 ayrı dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Mehmet G. bir süre sonra her iki davayla ilgili tutuklandı. Karar duruşmasında Mehmet G. suçlamaları kabul etmedi, beraatını talep etti. Mahkeme, sanığı, Hanım Kılınç'ı kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Altınlarını ve paralarını yağmalamak suçundan da 6 yıl hapse mahkum edilen Mehmet G.'ye olay yerinde Hanım Kılınç'ın çocuğunu ormanlık alanda bırakıp ölüme terk etmek suçundan da 10 yıl hapis cezası verildi. Ardından Meryem Altun'un öldürülmesiyle ilgili davanın karar duruşması yapıldı. Meryem Altun'u öldürmediğini iddia eden Mehmet G., olaydan sonra tahsilatı için işleme koyduğu senetlerle ilgili de kendisini savundu. Mehmet G., "Meryem Altun ile yem alırken tanışmıştık. Daha sonra benden borç para istemişti. Ben o tarihlerde arsa satmıştım. Kendisi benden borç isteyince 60 bin TL vermiştim. Bunun karşılığında da kendisinden 2 senet almıştım. Senetlerin birisi boştu" dedi. Yargılama sonucu sanığın suç tarihinde yürürlükte bulunan yasa gereğince 24 yıl hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme, cezasında indirim yapmadı.

29 Mar 2017 - 23:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber