Antalya Büyükşehir’den midibüslerle ilgili flaş açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada uygulanan yeni sistemle ilgili bu sabah yazılı açıklama yaptı.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin açıklamasında midibüslerin Antalya’da artık tarihe karışacağı vurgulanarak, yeni sistemin kararlı bir şekilde uygulanacağı belirtildi
Uygulamayla araç farklılığı ve gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılacağı, esnaf arasındaki huzursuzluk, eşitsizlik tarihe karışacağı ve adalet sağlanacağının kaydedildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi:
İŞTE O AÇIKLAMA
“Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızdan gelen yoğun talep üzerine toplu ulaşımda rahat, konforlu ve güvenli ulaşım hizmeti verebilmek kent içi ulaşımda 12 metrelik büyük otobüse geçilmesi için çalışmalara başlamış ve esnaf temsilcilerimizde görüşüp UKOME kararı almıştık.
Artık midibüsler tarihe karışıyor. Şehrimizde ulaşım tamamen büyük ve tek tip 12 metrelik otobüslerle yapılacak. Alçak tabanlı, engelliler için uygun, klimalı otobüslerde rahat rahat yolculuk yapılacak. Duraklarda beklenmeyecek, saatinde seferler yapılacak.
UKOME’nin kararına göre; engelli binişine uygun olmayan ve yargı kararıyla çalışmasında sıkıntı olan AB ve ATT plakalı midibüsler ve uzak mahallelere çalışan küçük minibüsler, iki araba sahibi birleşerek ortak bir otobüs alacak ve şehirde taşımacılık 12 metrelik otobüslerle yapılacak.31.12.2016 tarihine kadar esnafımız 12 metrelik araçlarını alacaklar ve sisteme katılacaklar.
‘ESNAFIN BEKLEME YOLUNU SEÇTİĞİ ANLAŞILMAKTA’
Dönüşüm için müracaat eden esnafımızın yanı sıra; bir kısım esnafımızın ise muhtemelen bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı nedeniyle bekleme yolunu seçtiği anlaşılmaktadır. 
Esnaflarımızla, teknik ekiplerimiz ve konunun diğer ilgilileri ile yapılan tüm toplantı ve temaslar sonucu olarak hem halkımıza ve hem de esnafımıza UKOME kararı doğrultusunda uygulamanın devam edeceğini bildirmek gereği doğmuştur. Hiçbir tereddüde mahal yoktur. UKOME kararı aynen yürürlüktedir.
Dilekçelerini vererek birleşip 12 metrelik otobüse geçmeyi taahhüt eden esnafımız rotasyona girmekte ortak havuzdan eşit gelir elde etmeye başlamış durumdadır. 
Bu uygulamayla araç farklılığı ve gelir adaletsizliği de ortadan kalkmakta esnaf arasındaki huzursuzluk, eşitsizlik tarihe karışmakta ve adalet sağlanmaktadır.
Hat ve gelir eşitsizliği nedeniyle esnafın birbiriyle rekabeti, duraklarda ve yollarda yarışması da tarihe karışıp trafik rahatlayacaktır.
‘MERKEZDE SADECE 12 METRELİK OTOBÜSLERLE ULAŞIM YAPILACAK’
UKOME’nin kararına göre, dönüşmek istemeyen esnafımız ile hiç dilekçe vermeyen esnafımız ise M plakalı 14 kişilik minibüslere dönecekler, şehir içi ulaşım sisteminde çalışmayacaklardır. İleride oluşturulacak uzak mahallelerin hatlarında çalışacaklar. Bu esnafımız da en geç 31.12.2016 tarihine kadar 14 kişilik araçlara dönüşecekler ve bu tarihten sonra artık kentimizde midibüsler çalışmayacaktır.  Merkezde sadece 12 metrelik otobüslerle ulaşım yapılacaktır. Esnafımız buna göre kararını vermelidir.
Mevcut 7 metrelik araçların daha önce yapıldığı gibi birleşerek 12 metrelik araçlara dönüştürülmesinin en uygun çözüm olduğu aşikardır ve yargı kararları ile de uygulaması yasal zemine oturmuştur. Ayrıca yeni sistemde plaka tahdidi getirilmiştir. Artık esnafımız tahditli plaka sahibi olma imkanına kavuşmuştur.
Hiç kimse bu konuda zorlanmayacaktır. Birleşmek suretiyle 12 metrelik araç almak istemeyen esnafımız, eski kazanılmış hakkı olan M plaka ve 14 kişilik minibüs alma hakkına sahip olacaktır; ancak bunlar şehir içi hatlarda çalışamayacaktır. Köylerden dönüşen mahalleler için açılacak uzak hatlarda değerlendirilebilecektir.
Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından işbu açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur. Saygılarımızla."

21 Eki 2016 - 13:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber