Anneden oğluna ikinci hayat

Adana'da kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 4 yıldır diyaliz tedavisi gören imam 25 yaşındaki Süleyman Ceyhan, Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde annesi 46 yaşındaki Cennet Ceyhan'dan nakledilen 1 böbrekle yaşama döndü. Cennet Ceyhan "Oğluma bayram hediyem olsun" dedi

4 YILDIR diyalize bağımlı hayat yaşadığını, doktorlardan yaşamasının böbrek nakline bağlı olduğunu duyduğunda şoke olduğunu söyleyen Süleyman Ceyhan şunları söyledi:
"Diyalize başladığımda kadavradan nakil için yazıldım. Ancak o tarihten bu yana çıkmadı. Durumumun kritik olduğunu öğrenen annem verici olmak istediğini söyledi. Akrabalarım içinden de verici olmak isteyenler oldu. Annemin ısrarı üzerine test yapıldı ve verici olmasında sakınca bulunmadığı tespit edildi. Bu duyguyu anlatmaya kelimeler yetmez."
Cami cemaatine zaman zaman 'Cennet anaların ayağı altındadır' diye vaaz verdiğini aktaran Ceyhan, "Adı Cennet olan annem bu sözün anlamını gerçek manada bana yaşattı" dedi.
Oğluna böbreğinin aynı zamanda bayram hediyesi de olacağını söyleyen Cennet Ceyhan ise "O benim canım, ciğerim, ona 10 canım olsa feda ederim. Böbreğim evladıma aynı zamanda bayram hediyesi olsun. Önemli olan sağlığına kavuşması. İkimiz de iyiyiz" diye konuştu.
KADAVRA BAĞIŞI ÖNEMLİ
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, hastanın 4 yıl önce kronik böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurduğunu belirterek şunları anlattı:
"Hemodiyaliz tedavisi gören hastamız için kadavradan nakil yapmayı bekliyorduk. Son dönem acil nakil yapılması gerektiğini görünce aileyle görüştük. Anne verici olmak istedi. Anne ve oğlunun sağlık durumu iyi. Taburcu etmeye hazırlanıyoruz. Amacımız kadavradan nakillerin artırılmasıdır. Amaç canlıdan canlıya olmamalı. Kadavradan bağış ülkemizde az olduğu için canlıdan canlıya bağış daha fazla."

11 Eyl 2016 - 12:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber