Ana caddeler Güney’e emanet

Alanya, Manavgat ve Finike'deki bazı cadde ve bulvarların Büyükşehir'e devri tartışma yarattı. Karar 36 ret oyuna karşı 39 oyla Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi

Alper KUTAY

ANTALYA

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dün Alanya, Manavgat ve Finike'deki bazı cadde ve bulvarların Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda oylama yapıldı. Devir konusu tartışma yaratırken, CHP ve MHP'nin ret oyuna karşılık AKP’nin oy çokluğuyla Manavgat, Finike ve Alanya'da ana cadde ve bulvarlarla birlikte eskiden İl Özel İdare'nin sorumluluğunda bulunan kırsal yol ağı tüm gelir ve gideriyle Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Karar 36 ret oyuna karşı 39 oyla kabul edildi. Manavgat Belediye Başkanı Sözen ise oylamanın ardından meclisi terk etti.

BÜYÜK BULVAR VE YOLLAR DEVREDİLDİ

Öte yandan meclisi izlemek için dün sabah erken saatlerde Antalya’ya giden Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Dinek mevkiinden başlayıp Atatürk Anıtı’na kadar olan Atatürk Bulvarı ile Atatürk Anıtı’ndan başlayıp Obaçayı Köprüsü’ne kadar olan toplam 8,2 kilometrelik Keykubat Bulvarı başta olmak üzere pek çok yoldan bundan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olacağını kaydetti. Toplam uzunlukları 4,4 kilometre olan Şeyh Şamil, Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre ve Hasan Akçalıoğlu Caddesi’nin, Mahmutlar Mahallesi’ndeki 4,5 kilometrelik Barbaros Caddesi’nin, Türkler Mahallesi’ndeki 711 metrelik Belediye Caddesi’nin de Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiği belirtildi.

‘YENİ YILDA DÜZENLEME YAPILACAK’

Türkler Mahallesi’ndeki 729 metrelik Aydınbey Zen Otel Caddesi’nin, Payallar ile Konaklı Mahallesi arasındaki Atatürk Caddesi’nin, Oba Mahallesi’ndeki 750 metrelik Fatih Caddesi’nin, Mahmutlar Mahallesi’ndeki 495 metrelik Menderes Bulvarı’nın Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği bildirildi. Konu hakkında bir açıklama yapan Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Aralık ayının ilk haftasında Alanya’ya gelerek inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Zeki Demiray, Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Çetin, Ulaşım Dairesi’nden Onur Eren Üge’nin raporu doğrultusunda bu kararlar alındı. Çıkarılacak maliyet hesaplarından sonra bulvar ve cadde düzenlemelerine hemen başlayacağız” dedi.

17 Ara 2014 - 08:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Mustafa yiğit - akp adaleti bu halkın seçtiği belediye Başkanı'na değil kendi bildiklerini yapıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 08:20
02

ALANYA LI KAPTAN - mustafa yi̇ği̇t!!! akp gökten zembi̇rlemi̇ i̇ndi̇?akp yi̇de vatandaş seçti̇,mi̇lleti̇n seçti̇kleri̇ne saygi duyun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 08:20
01

mustafa uysal - hiç gerek yokmüs secime baksana kral emrediyor her şey oluyor belediye başkanı secmişiz üstüne batımı dogumu kuzeymi neyse o vatandaş var ve alanyaya kendi kanımca ihanet ediyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 08:20

Çorum Haber