ALTSO Turizm MYO'da ders başı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yaptırılan ve bu eğitim öğretim yılında hizmete açılması hedeflenen ALTSO Turizm MYO'da resmî açılış için son hazırlıklar yapılıyor

RESMİ açılış öncesi ise okulda eğitim öğretim için bazı derslikler açıldı ve hizmet vermeye başladı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve beraberindekilerle okulu gezen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin yaptığı açıklamada, "Kısa vadede söz verdiğimiz gibi okulumuzun inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Bir diğer sözümüz Alanya'nın ara eleman sorununu çözecek meslek yüksek okulumuz açıldı. Gerçekten zor bir süreç oldu, 'Açamazsın' diyenler oldu. İşin açığı yeterli bütçemiz de yoktu. Arkadaşlarımızla, hayırseverlerimizle verdiğimiz bu kararı takip ettik ve gerçekleştirdik. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Rektörümüz Ahmet Pınarbaşı'nın, Kaymakamımız Hasan Tanrıseven'in desteğiyle gerçekleşti bu. Bu yıl eğitim öğretime de açacağımızı söyledik rabbim de bizleri utandırmadı. Okulumuzun resmi açılışını bakanımızın programına göre planlayacağız ve açılış yapacağız. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Şahin ayrıca okulun resmî açılışı yapıldıktan sonra kendisinin de burada okuyacağını söyledi.
'BÜYÜYORUZ VE GELİŞİYORUZ'
ALKÜ Rektörü Pınarbaşı da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Üniversitemiz adına güzel gelişmeler var. Dün Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi'nin ikmal inşaatı için de sözleşme imzaladık. Sezon başında ikmal inşaatı başlayacak. 2017'nin Şubat ayında açmak istiyoruz. Bugün yaşadığımız daha büyük bir sevinç. ALTSO Turizm MYO'da öğrencilerimizle beraberiz. Bu bina bizim için çok önemli 6 bin 500 olan öğrenci sayımız 8 bine çıktı. Bu bina olmasa zorluk çekecektik. Başkanımızın da söylediği gibi 5 ayda bu bina bitirildi. Ben başta Başkanımız Mehmet şahin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz kaliteli hizmet görecekler."

29 Eyl 2016 - 12:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber