Altın Portakal başlıyor

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali bugün 49. kez perdelerini açıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV)'ın birlikte düzenlediği ve 12 Ekim'e kadar sürecek festivalin hazırlıkları tamamlandı. AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal, festivalin bu yıl en özgün yanının 10 yarışma filminden 9'unun ilk yönetmenlik denemesi olduğunu söyledi. Kumsal, Bu 9 filmin yönetmeni açısından Altın Portakal Film Festivali, yeni sinema akımlarını başlatacakları, yeni tarzları Türk ve dünya sinemasına anlatacakları yeni başlangıç olacak dedi.

JÜRİ BAŞKANI HÜLYA AVŞAR OLACAK

Festivalin en iyisi olmak için yarışacak filmleri Oyuncu Hülya Avşar başkanlığındaki jüri değerlendirecek. Hülya Avşar'ın başkanlığındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi'nde Yönetmen Barış Pirhasan, Senarist Levent Kazak, Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak, Akademisyen Prof. Dr. Gülseren Güçhan, Oyuncu Selçuk Yöntem, Oyuncu Sümer Tilmaç, Müzisyen ve Oyuncu Ayşegül Aldinç, Oyuncu Pelinsu Pir, SİYAD Başkanı Tunca Arslan, Yazar Mine Kırıkkanat, karikatürist ve mizah yazarı Erdil Yaşaroğlu ve ABD'li akademisyen, film yapımcı ve dağıtımcısı, Oscar Akademi Üyesi Barbara Boyle yer alacak.

YARIŞMA FİLMLERİ HANGİLERİ

49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film dalında yarışacak filmler ve yönetmenleri şöyle Çağatay Tosun'un yönettiği 'Derin Düşünce', Ahmet Sönmez'in yönettiği 'Elveda Katya', Dilek Keser, Ulaş Güneş Kacargil'in yönettiği 'Evdeki Yabancılar', Hüseyin Tabak'ın yönettiği 'Güzelliğin On Para Etmez', Ersin Kana'nın yönettiği 'Hile Yolu', Ali Aydın'ın yönettiği 'Küf', Rezzan Tanyeli'nin yönettiği 'Pazarları Hiç Sevmem', Ali Adnan Özgür'ün yönettiği 'Toprağın Çocukları', Tunç Okan'ın yönettiği 'Umut Üzümleri', Erdem Tepegöz'ün yönettiği 'Zerre'.

EN İYİ FİLME 400 BİN TL VERİLECEK

Festivalde 'En İyi Film'e 400 bin, 'En İyi İlk Film' ve 'En İyi Yönetmen'e 55'er bin, 'En İyi Senaryo'ya 35 bin, 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ile 'En İyi Müzik'e 30'ar bin TL ödül verilecek. Festivalin 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda ayrıca 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Erkek Oyuncu', 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu', 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu', 'En İyi Kurgu', 'En İyi Sanat Yönetmeni' ödülleri ile herhangi bir dalda genç bir yetenek-yönetmen, oyuncu, senaryo yazarı, görüntü yönetmeni, besteciye 'Behlül Dal Jüri Özel Ödülü' ses tasarımı, özel efekt, kostüm, makyaj tasarımı gibi teknik dallardan biri için Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü' ile 'En İyi Film Ödülü'nün sahibi olan yapımcının, ödülü aldığı yılı takiben 2 yıl içinde çekeceği yeni filminin bir bölümünü yönetmelikte belirtilen kriterlere uygun olarak Antalya'da çekmesi halinde teşvik amacıyla 70 bin TL tutarında 'Antalya Teşvik Ödülü' dağıtılacak.

#

06 Eki 2012 - 12:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber