Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

Kore Gazisi, İstiklal Madalyası sahibi, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaveri ve silah arkadaşı Kılıç Ali’nin oğlu, Yeni Alanya Yazarı Altemur Kılıç son yolculuğuna uğurlandı

ALANYA’DA tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden gazeteci-yazar ve diplomat Altemur Kılıç'ın cenazesi, önceki gün defnedilmek üzere Alanya’dan İstanbul'a gönderildi. Kılıç, geçen ağustos ayından beri tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Alanya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Altemur Kılıç'ın cenazesi İstanbul'a götürülmek üzere hastaneden önceki gün alındı. Hastaneye, Altemur Kılıç'ın eşi Güzide Kılıç, gelini Çiğdem Özeren, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 100 kişi geldi. Altemur Kılıç'ın bayrağa sarılı tabutu, tekbirlerle morgdan alınarak cenaze aracına konuldu. Araç, Acil Servis önünde tekerlekli sandalyede beklediği sırada yanına getirilen Güzide Kılıç, eşinin cenazesini görünce gözyaşlarına boğuldu. Cenaze aracı buradan İstanbul’a uğurlandı. 
İSTANBUL’DA TOPRAĞA VERİLDİ
Altemur Kılıç için dün Levent Afet Yolal Camii’nde askeri tören düzenlendi. Törene, Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Gazeteciler Altan Öymen, Hıncal Uluç, Oktay Ekşi, Örsan Öymen, Tufan Türenç, Pınar Türenç, emekli Jandarma Tuğgenerali Veli Küçük, Kore gazileri, yakınları ve arkadaşları katıldı. Tören öncesi taziyeleri Kılıç’ın eşi Güzide Kılıç ve torunları kabul etti.
‘TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN’
Törene katılan Başbakan Yardımcısı Türkeş, “Gazeteci ve diplomat olmanın ötesinde hem merhum Kılıç Ali’nin oğlu olması sebebiyle, Cumhuriyetin ilk dönemini çocuk olarak yaşamış, birebir gözlemlemiş birisi olması sebebiyle, nefesini verdiği son güne kadar yurtseverliğini, milliyetçiliğini bırakmamış birisi olarak rahmetli babamın arkadaşı, benim de ağabeyim olan bir insandı. Kaybını üzüntüyle karşılıyoruz, Türk milletinin başı sağ olsun” dedi. Kılıç’ın cenaze namazı öğle namazına müteakip Levent Afet Yolal Camii’nde kılındı. Helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Kılıç’ın cenazesi askeri törenle cenaze aracına konularak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
'ATATÜRK AŞIĞIYDI'
Güzide Kılıç, cenaze götürülmeden gazetecilere Altemur Kılıç'ın vasiyeti hakkında bilgi verdi. Kılıç'ın son arzusunun babasının koynuna girmek olduğunu belirten Güzide Kılıç "Vasiyeti, babasının koynuna girmek ve Türk bayrağına sarılmaktı. Kore Gazisi ve Atatürk aşığı olduğu için son arzusu buydu" dedi.
'ENDER BİR İNSANDI'
Kılıç'ın gelini ve aynı zamanda yeğeni olan Çiğdem Özeren "Babam çok ender bir adamdı. Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye’mizin başı sağ olsun. Ben son geldiğimde konuştu, hep söylediği şey zayıfladığım oldu. Hastalığına rağmen çok dikkatliydi. Her zaman Türk bayrağı ile gömülmek istiyordu. Atatürk'ü ondan öğrendik. Tarihi o öğretti. Ender bir babaydı, ender bir insandı. Karıncayı bile incitmekten çekinen bir insandı. Gazeteleri arasında yaşayan biriydi. Güzel bir hayat yaşadı, doktorlarımız da son günlerinde onu hep rahat ettirdi" diye konuştu.
'DÜŞMANLARINI BİLE DÜŞÜNÜRDÜ'
Altemur Kılıç'ın yakın koruması Savaş Özbek de yaşadıkları bir anıyı paylaşarak, şunları söyledi: "Bir keresinde İstanbul'da bir programdan çıkmıştık. Mecidiyeköy'de silahlı saldırıya uğradık. Biz de korumaları olarak hemen karşılık vermiştik tabi. Altemur Bey'in bana araçta sorduğu şey 'Acaba onların da canı yanmış mıdır? Ölmüşler midir?' olmuştu. Bu kadar sevecen, kimseye zararı olmayan bir insandı. Mekanı cennet olsun."
'ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK'
Altemur Kılıç'ın tedavisiyle ilgilenen doktoru Kalp Cerrahı Olcay Eldem ise vefatıyla ilgili şöyle dedi: "Altemur Kılıç, 12 yıldır kardiyoloji ve nöroloji bölümlerince sıkı takip edilmekteydi. Son 4 yıldır yaşlılığa bağlı nörolojik olarak rahatsızlıklarında ağırlaşma meydana gelmişti. 2.5 ay önce de yeme içme zorluğu ve buna bağlı gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı. Ara sıra alevlenip sönen enfeksiyonlar nedeniyle ağır bir ilaç kullanım dönemi oluştu. Dolaşım yetmezliği yaşadı ve bu durumda başta akciğer olmak üzere çoklu organ yetmezliği durumu görüldü. Son tedaviler de etki etmeyince kendisini kaybettik." 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Türkiye'nin büyük bir değerini kaybettiğini aktarırken, başsağlığı diledi.
Yeni Alanya, asla unutulmayacak bir isim olan merhum Altemur Kılıç'a Allah'tan rahmet, Güzide Kılıç ve yakınlarına başsağlığı diler.  

23 Eki 2016 - 16:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber