Altemur Kılıç yarın Alanya'dan uğurlanacak

Alanya’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden gazeteci ve diplomat Altemur Kılıç’ın cenazesi, 23 Ekim Pazar günü İstanbul'da toprağa verilecek. Kılıç'ın cenazesi, yarın saat 12.00'de Başkent Hastanesi'nden alınarak İstanbul'a götürülecek

ATATÜRK'ÜN  silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu Altemur Kılıç'ın cenazesi yarın (Cumartesi) saat 12.00'de İstanbul'a götürülecek. 
Aynı zamanda Kore gazisi de olan Kılıç için 23 Ekim Pazar günü Levent Camisi'nde öğle vakti askeri tören düzenlenecek. Burada kılınacak cenaze namazının ardından Kılıç'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda babasının kabrinin üzerine defnedilecek.

‘HEM KARI KOCA, HEM DE İYİ BİRER ARKADAŞTIK’
Altemur Kılıç'ın 50 yıllık hayat arkadaşı Güzide Kılıç, yaptığı açıklamada, eşinin son günlerini yoğun bakımda geçirdiğini anlattı. Güzide Kılıç, “Şanslı adamdı. Hareketli bir hayatı oldu. Türk bayrağı ve babasının koynuna girmek vasiyetiydi. Kore gazisi olduğu için kanunen zaten bu hakkı var” dedi. 
Kılıç Ali'nin Atatürk'ün yaveri olmadığını belirten Kılıç, "Atatürk'ün yaveri onun amcasının oğlu Salih Bey'di. Kılıç Ali Bey ordudan, Atatürk'ün silah arkadaşıydı." bilgisini verdi.
Güzide Kılıç, duygularını şöyle aktardı: “Benden mi gitmek zor, geri kalmak mı zor? Çok gönlü kırık gitti, gözü arkada gitti. Ama 'memleket, memleket' diye diye gitti. Ömründe parayla pulla alakası olan bir adam değildi. Askerleri çok severdi. Memleketini çok severdi. 50 yıllık hayat arkadaşım, ama hakikaten arkadaşım. Aynı okullara gitmişiz, aynı kültürden geçmişiz, zevklerimiz aynıydı, biz hem karı koca, hem de iyi birer arkadaştık."

‘ATATÜRK'TEN BİR TOKAT YEDİĞİNİ ANLATIRDI’
Altemur Kılıç'ın damadı Yiğit Alemdar ise son derece üzgün olduğunu söyledi.
Kayınpederinin 92 yaşında olmasına rağmen her zaman kendisini güncel tuttuğunu anlatan Alemdar, şunları dile getirdi: “Çok koyu bir milliyetçiydi. Babası Kılıç Ali, Atatürk'ün silah arkadaşıydı. Gaziantep kahramanı, İstiklal Mahkemesi şefiydi. O zamanın milletvekiliydi. Atatürk'ü tanıyarak büyüdü. Rahmetli yaramaz bir çocukmuş, çok gürültü yaptığı bir gün Atatürk'ten bir de tokat yediğini anlatırdı. Çok severdi Atatürk'ü.”

21 Eki 2016 - 14:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber