Altemur Kılıç'ın cenazesi Alanya'dan uğurlandı

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında vefat eden Gazeteci-Yazar ve Diplomat Altemur Kılıç'ın cenazesi, defnedilmek üzere İstanbul'a gönderildi

ATATÜRK'ÜN silah arkadaşı Kılıç Ali'nin oğlu Altemur Kılıç'ın cenazesi, Alanya Başkent Üniversitesi Alanya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde eşi Güzide Kılıç, gelini Çiğdem Özeren, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve onlarca partili tarafından alındı. Merhum Kılıç'ın vasiyeti üzerine MHP'liler morga girerek tabuta Türk Bayrağı serdiler. Tekbir sesleri ve göz yaşları arasında morgdan çıkartılan tabut cenaze aracına yerleytirildi. MHP'liler burada dua ettiler. Yine tekbir sesleri içinde cenaze aracı, Acil Servis önünde bekleyen eşi Güzide Kılıç'ına yanına götürüldü. Cenaze aracı açıldığında eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören Güzide Kılıç göz yaşlarına boğuldu. Burada yine MHP'liler tekbir getirdiler ve duA ettiler. sonrasında cenaze aracı İstanbul'a götürülmek üzere yola çıktı.

'ATATÜRK AŞIĞIYDI'
Eşi Güzide Kılıç cenaze yola çıkmadan evvel basın mensuplarına Merhum Altemur Kılıç'ın vasiyeti hakkında da bilgiler verdi. Kılıç'ın son arzusunun babasının koynuna girmek olduğunu belirten Güzide Kılıç, "Vasiyeti, babasının koynuna girmek ve Türk Bayrağı'na sarılmaktı. Kore Gazisi ve Atatürk aşığı olduğu için son arzusu buydu" dedi.

'ENDER BİR İNSANDI'
Kılıç'ın gelini ve yeğeni olan Çiğdem Özeren de, "Babam çok ender bir adamdı. Hepimizin başı sağolsun. Türkiye'mizin başı sağolsun. Ben son geldiğimde konuştu, hep söylediği şey zayıfladığım oldu. Hastalığına rağmen çok dikkayliydi. Her zaman Türk Bayrağı ile gömülmek istiyordu. Atatürk'ü biz ondan öğrendik. Tarihi o öğretti. Ender bir babaydı, ender bir insandı. Karıncayı bile incitmekten çekinen bir insandı. Gazeteleri arasında yaşayan birisiydi. Güzel bir hayat yaşadı doktorlarımız da son günlerinde onu hep rahat ettirdi" dedi.

'DÜŞMANLARINI BİLE DÜŞÜNÜRDÜ'
Kılıç'ın yakın koruması Savaş Özbek de yaşadıkları bir anıyı paylaşarak şunları söyledi: "Bir keresinde İstanbul'da bir programdan çıkmıştık. Mecidiyeköy'de silahlı saldırıya uğradık. Biz de korumları olarak hemen karşılık vermiştik tabi, Altemur beyin bana araçta sorduğu şey, 'Acaba onların da canı yanmış mıdır? Ölmüşler midir?' olmuştu. Bu kadar sevecen, kimseye zararı olmayan bir insandı. Mekanı cennet olsun."

'BÜYÜK BİR DEĞERİ KAYBETTİK'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Ülkemizin başı sağolsun. O bir Türk milliyetçisiydi. Tüm yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Burada yaşadığı bu süreçte ondan bir çok şey öğrendik. Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

'MİLLİYETÇİ CAMİAYA ÇOK KATKISI OLDU'
MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan da, "Atatürk'ün en yakın isminin emanetiydi. Kendisinin bu ülkeye ve milliyetçi camiaya bir çok katkısı oldu. Cenazesi buradan İstanbul'a gitti. Milliyetçi camiaya baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK'
Kılıç'ın doktoru Olcay Eldem ise Kılıç'ın vefatı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Gazi Altemur Kılıç 12 yıldır kardiyoloji ve nöroloji bölümlerince sıkı takip edilmekteydi. Son 4 yıldır yaşlılığa bağlı nörolojik olarak rahatsızlıklarında ağırlaşma meydana gelmişti. 2 buçuk ay önce de yeme içme zorluğu ve buna bağlı gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı. Ara sıra alevlenip sönen enfeksiyonlar nedeniyle ağır bir ilaç kullanım dönemi oluştu. Dolaşım yetmezliği yaşadı ve bu durumda başta akciğer olmak üzere çoklu organ yetmezliği durumu görüldü. Son tedaviler de etki etmeyince kendisini kaybettik."

22 Eki 2016 - 12:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber