Almanlar Noel'i kutladı

TÜRK Alman Dostluk Derneği (Hür-Türk) tarafından düzenlenen etkinlikle Alanya'da yaşayan Almanlar Noel Bayramı'nı kutladılar

- Erkan UYSAL

ETKİNLİK
kapsamında Alanya Balık Hali girişinde düzenlenen kermese çok sayıda Alman katıldı. Etkinliğe Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da katıldı. Alanya'da yaşayan Almanların katıldığı kermeste yiyecek ve içecek satışının yanında kitap satışı da gerçekleştirildi. Türk Alman Dostluk Derneği (Hür-Türk) Başkanı Fahri Yiğit, 10 yıldır Alanya'da yaşayan Almanların Noel Bayramı'nı kermesle kutladığını söyledi. Yiğit, "Noel Bayramı'nda Alanya'daki bütün Almanlar biraraya geliyor. Birbirlerini tanımayanlar da tanışıyor. Kermeste Almanların kendi yapmış oldukları pastalar ve içecekler satılıyor. Kermesten elde edilen gelir her zaman olduğu gibi bir köy ilkokulunun ihtiyaçları karşılanmak üzere belirlenen okula veriliyor" dedi.


17 Ara 2013 - 14:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber