'ALKÜ'yü İbradı'ya bekliyoruz'

Hayırsever işadamı Yaşar Duru, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin (ALKÜ) İbradı’ya yüksekokul açması için Rektör Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti

ALKÜ için çevre ilçelerden gelen yüksekokul açılma talepleri giderek artıyor. Gündoğmuş’tan sonra bu kez de Antalya’nın bir diğer ilçesi olan ve 17. yüzyılda Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde Alaiye’ye bağlı 'Kaza-i İbradı' olarak geçen, ilçeden gelen İbradı heyeti, Rektör Pınarbaşı’ndan İbradı’ya okul açmalarını ve ALKÜ’yü ilçelerinde görmek istediklerini söyledi. ALKÜ Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, Hayırsever işadamı Yaşar Duru, Büyükşehir Meclis Üyesi Serdal Çavuşoğlu, AK Parti İbradı İlçe Başkanı Sedat Güzel, Duru Firması Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Duru, İbradı eski Belediye Başkanı Nuri Üstün ve Orman Mühendisi Nabi Duru katıldılar. 
REKTÖR İBRADI’YA DAVET EDİLDİ
İbradı’nın eğitime önem verdiğini ifade eden hayırsever işadamı Yaşar Duru, “İbradı’ya bir okul yaptırmak istiyoruz. Arazi tahsisi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sizi bu yüzden ilçemize davet ediyorum” dedi. 
'GEREKLİ İNCELEMEYİ YAPACAĞIZ'
İbradı’dan gelen heyetin davetine icap edeceğini ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Ziyaretinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Bizler ülkemizin her yeri gelişsin istiyoruz. Bizler ilçelerde okuyan öğrencilerin sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Bu yüzden öğrencilerin barınma sorununu çözecek yurdun da yapılması gerekiyor. Bu şartlar sağlanırsa biz de daha rahat hareket ederiz. Davetinize icap edip ziyaretinize geldiğimizde gerekli incelemeyi yapıp, şartların uygun olduğuna kanaat getirirsek, gereken desteği veririz” diye konuştu.

23 Eki 2016 - 16:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber