Alanyalılar tarıma yöneldi

Alanya şehir merkezinde tarım arazilerinin azalması ve turizmin kötü gidişatı nedeniyle Alanyalılar çevre il ve ilçelerde arazi satın alarak bahçe kurmaya başladılar

TURİZMDEN önce geçimini tarımla sağlayan Alanya, turizmin başlamasının ardından tarımı ikinci plana itti. Turizmdeki kötü gidişat, Alanya şehir merkezinde

tarım arazilerinin azalması gibi nedenlerle Alanyalılar çevre il ve ilçelerden arazi satın alarak bahçe kurmaya başladılar. Alanyalıların en çok arazi satın aldığı iller Alanya'ya yakın Burdur, Isparta, Konya ve Karaman. Çok sayıda Alanyalı'nın da Gündoğmuş, Akseki ve Gazipaşa gibi ilçelerden arazi aldıkları biliniyor. Alanyalılar, bu arazilere en çok camekan kurarak muz üretimi yapıyorlar. Muzu ceviz ve zeytin bahçeleri izliyor.

BAŞHEKİM ISPARTA'DA CEVİZ BAHÇESİ KURDU
Bu isimlerden birisi de Alanya Anadolu Hastanesi Başhekimi olan Opr. Dr. Hüseyin Kan. Isparta- Senirkent'te arazi satın alan Kan, bahçesine 400 ceviz dikti. Alanyalıların satın aldıkları arazilerde bahçeleri ise, Alanya halkının yakından tanıdığı emekli Matematik-Fizik Öğretmeni olan ve aynı zamanda Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Dalabasmaz kuruyor. Alanya Dal Fidancılık sahibi olan, 'Bahçe Bitkileri' konusunda uzman bir 'Mikro Biyolog' olan İnşaat Yüksek Mühendisi Dalabasmaz, Kan'ın ceviz bahçesini kuran isim. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği yaparak sertifikalı ve yüksek verimli fidan üretimi yapan Dalabasmaz "Alanyamızda yeniden tarıma yöneliş olduğunu görmek mutluluk verici. Atalarımızın bizlere bıraktığı verimli meyve bahçelerimizi ne yazık ki koruyamadık. Zararın neresinden dönersek kârdır, bu yüzden gerek Alanyamızda, gerekse Alanya dışında bugünler, yarınlar, çocuklarımız, torunlarımız için yeni bahçeler kurmak bizlere büyük heyecan yaşatıyor, mutluluk veriyor" dedi.

27 Nis 2017 - 19:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber