'Alanyalı işadamlarına büyük görev düşüyor'

Golf merkezleri için ihaleye çıktıklarını ancak Alanyalı işadamlarının ihalelere ilgi göstermediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Alanya Golf Kulübü kurup bu işi biz üstleneceğiz. Umarım Akdağ Kayak Merkezi de ihaleye çıktığında Alanyalı işadamları buna ilgi gösterir" dedi

ALANYALI Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluALTSO'da meslek odası başkanları ve mahalle muhtarlarıyla görüştükten sonra Cuma Namazı'nı Kuyularönü Cami'de kıldı. Buradan sonra Damlataş Filika Restoran'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu'na, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney de eşlik etti. İlk sözü, 4 Kasım Cuma günü genel kurulunu yapacak olan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) başkanı Burhan Sili aldı. Sili, "Sizinle bir araya gelmekten mutluyuz. Uçaklara ve tur firmalarına teşvik sürecinin devamı noktasında direkt destek talepleri var. Geçen sene Turizm Bakanlığı belgeli 30 tesisimiz açıkken bu sene ne yazık ki bu sayı 15 olacak" dedi.
'SEZONU YERLİ TURİST KURTARDI'
Rusya pazarının Alanya için önemli olduğuna vurgu yapan Sili, "Bu süreçte sezonu 300 bin Rus turistle kapatacağız. Rusların Türkiye'ye vize yerine sadece kimlikle girmesiyle ilgili çalışmalar ümit ederim bir an önce sonlanır. Bizim bu yılki kazanımımız iç pazar, yani yerli turist oldu. Yüzde 10-15 aralığında olan iç pazar seviyesi bu yıl, özellikle bayramda yüzde 30-35 seviyesine ulaştı. 2017, 2016'dan bir tık daha iyi olacak gibi gözüküyor. Yaşadığımız sıkıntı bizi en az bir iki yıl etkileyecek. Bu ülkenin bir pazar çeşitlemesi ihtiyacı vardı, kriz bize bunu daha iyi öğretti. İran, sahil kesimi açısından ciddi bir pazar. Başka pazarlara da yönelmeliyiz, desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.
'ESNAFA SİCİL AFFI GETİRİLMELİ'
Sili'nin ardından konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir, "Esnaf için hükümetten bir an önce sicil affı çıkarmasını istiyoruz. Finansman yetersiz geliyor, bunun biraz artırılmasını istiyoruz. 5 yıldır sicil affı olmamış. Çok cüzi borcundan dolayı binlerce esnaf tefecinin kucağına düşüyor. Alanya'da turizm olmazsa hiçbir şey olmaz. Turizm için sizin gibi bir bakanın çalışması lazım" dedi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, "Turizmle ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Her yeni gelen gün yeni ihtiyaçları getiriyor. Gazipaşa Havalimanı açıldı ama otoparkının genişlemesi lazım. Antalya'ya direkt uçuş istiyoruz. Ruslar Türkiye'ye kimlikle girerse bunun çok faydası olacaktır" diye konuştu.
'ALANYA İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORSUNUZ'
Kaymakam Hasan Tanrıseven, "Alanya güvenli bir kent. Alanya'nın gelişmesi için kamu kuruluşları ile çözüm üretme gayret içerisinde olacağız. Ben, 'Alanya, Türkiye'nin Miami'sidir' demiştim, siz de Miami ile kardeşlik için girişimde bulundunuz" dedi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Sizin bu bölgeye pozitif ayrımcılık yaptığını biliyoruz. Sizi aramızda daha çok görmek istiyoruz" mesajı verdi.
'İSKANDİNAV PAZARI ÖNEMLİ'
Programda son konuşmayı yapan Bakan Çavuşoğlu, "Turizm vazgeçilmezimiz. Turizmi çeşitlendirmek için planlarımız var. Ulaşım konusunda adımlar atıldı. Gazipaşa Havalimanı açıldı, terminal lazım. Yüklenici firmayla kamulaştırma çalışması yapacağız. Gazipaşa Havalimanı'nın büyümesi için kamulaştırmaya ihtiyaç var. Rusya ile normalleşme başladıktan sonra Rusya, Ukrayna'dan direkt uçuşlar için görüşmeler yaptık. İnşallah birkaç uçuş firması uçaklarını Antalya'ya getirecek. İskandinav pazarını yeniden kazanmalıyız. Turizmciler bu yıl gelir ve finansman açısından sorun yaşadı. Bankalar ipotek istiyor. Bu sebepten dolayı Kredi Garanti Fonu kuruyoruz. Bu uygulamada otelci kredi almak istiyorsa, bunun riskinin yüzde 75'ini devlet üstlenecek. İnşallah bununla turizmcilerin sıkıntılarını aşacağız" ifadelerini kullandı.
'İŞADAMLARINA SİTEM EDİYORUM'
Golf merkezinin ihalesini yaptıklarını ancak kimsenin ihaleye girmediğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Golf sahasının ihalesini yaptık, ihaleye girdiniz mi? Birkaç kişi birleşebilirdiniz. 'Turistin kalitelisini istiyoruz' diyorsunuz, yerli turisti beğenmiyorsunuz. Golf sahasını siz yapmıyorsanız, biz bir Alanya Golf Kulübü kurup yapacağız. Buradan size sitem ediyorum" dedi. Akdağ Kayak Merkezi Projesi'ne de değinen Bakan Çavuşoğlu, "Akdağ'ın kapsamını değiştirdik. Buranın kayak merkezi olması için en önemli bürokratik engel de aşıldı. Sonra ihaleye çıkılacak. Umarım buradaki işadamları bu ihaleye ilgi gösterir" diye konuştu. "Esnafa sicil affı gelmeli" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Kredi kefalet kooperatiflerinin yeni para isteme talepleri var. Yüklü miktarda parayı Alanya ve Antalya'ya göndereceğiz. Bunun da takibini yaparız" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Filika Restoran'ın ardından Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan'ı ziyaret etti, ardından Alanya Kültür Merkezi'nde AKP Gençlik Kolları'nın organize ettiği programa katıldı.

28 Eki 2016 - 17:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber