Alanya’da yaşayan işadamına fıkra gibi ceza

3 Temmuz 2011'de başlayan Şike Davası sürecinde FETÖ'den ilk şikayetçi isim olan ve Alanya'da yaşayan Fenerbahçe Kongre Üyesi işadamı Sadettin Sakızcı'ya, davaya bakan savcı tarafından sabaha kadar nezarette Zaman Gazetesi okuma cezası verildiği ortaya çıktı

ALANYA'NIN Mahmutlar Mahallesi'nde ikamet eden işadamı ve Fenerbahçe Kongre Üyesi Sadettin Sakızcı, "Savcının talimatı üzerine FETÖ'cü polisler nezarette başımda bekleyerek sabaha kadar bağıra bağıra FETÖ'nün yayın organı olan Zaman Gazetesi okutturdular" dedi. Sakızcı bugün Şike Davası'ndan dolayı ifade vereceğini de söyleyerek, "Bana yapılanların tamamını dilekçemde belirttim ve bu kişilerin gereken cezayı almalarını istiyorum" dedi.
'HAK EDEN HAKETTİĞİ CEZAYI ALSIN'
3 Temmuz 2011 yılında başlayan Şike Davası sürecinde ilk şikayetçi isim olarak kayıtlara geçen Sakızcı, yaşadıklarını anlattı. Fenerbahçe’ye yapılanın bir kumpas olduğunu ve bununla ilgili 2012 yılının Aralık ayında bizzat Çağlayan Adliyesi’nde, Savcı Hasan Kaya’ya suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Sakızcı, bu süreçten sonra çok sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. Sürecin devam ettiğini ve Çarşamba günü (bugün) duruşmaya katılacağını kaydeden Fenerbahçe Kongre Üyesi Sakızcı, hak edenin hak ettiği cezayı alacağını düşündüğünü söyledi. Şikayetçi olduktan sonraki süreçte 3 milyon TL civarında maddi bir kayıp yaşadığını da hatırlatan Sakızcı, şikayet dilekçesinde FETÖ elebaşı Fethullah Gülen hakkındaki iddialarını ise şöyle sıraladı: "Başkanımız Aziz Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan o tarihte Fethullah Gülen cemaatinin örgüt olduğunu dile getirdi. Benim yazılı dilekçeme bakabilirsiniz. FETÖ’nün bir terör örgütü olduğu açıklanmadan önce bunların bir örgüt olduğunu, Gülen’in Fenerbahçe’ye kumpas kurduğunu ben ta o yıllarda söyledim. Dolayısıyla burada benim maddi bir kaybım da söz konusu ve bununla alakalı FETÖ'ye suç duyurusunda bulundum."
'NEZARETTE ZAMAN GAZETESİ OKUTTULAR'
Şikayetçi olduktan sonra davet edildiği karakolda yaşadıklarını da anlatan Sakızcı, "2013 yılında örgüt suçlarına bakan savcı, sanırım ismi Osman Şanal, zaten şu an kendisi örgüt suçlarından dolayı içeride. Bir şekilde beni suçlamak istedi ama beceremedi. Ama bir gece boyunca sağ olsun kendileri sabaha kadar bağıra bağıra Zaman Gazetesi okuma cezası verdiler. Onu da okuduk. Kendileri ayrıca bu konu hakkında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundum ve sonuçlarını bekliyorum. Fethullah Gülen örgütünün Fenerbahçe Kulübü'ne zarar vermek istediğini, daha doğrusu kulübü ele geçirmek istediklerini dilekçemde anlattım. İlk şikayetçi olan bendim. Şike Davası'ndaki diğer herkes sanık, müşteki veya mağdur ama şikayetçi olan tek kişi benim" dedi.

21 Şub 2017 - 21:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber