Alanya'da kumsal talan edildi

Çevredeki vatandaşların 'Şeyhin villası' dedikleri malikaneden yönetildiği iddia edilen çalışma tepki topladı

Alanya'da kumsallar talan edildi
Alanya'da kumsallar talan edildi
Haber albümü için resme tıklayın

Alanya'da kumsallar talan edildi

ÖZEL HABER

ALANYA'NIN
Seki Mahallesi'nde, nesli tükenme tehlikesiyle yüz yüze olan caretta caretta (deniz kaplumbağası) yumurtlama ve koruma alanında bulunan sahilde yürütülen çalışma, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ortaya çıktı. Çevredeki vatandaşlar, sahilde gece çalışan kepçenin kumsalı talan ettiğini belirterek Alanya Belediyesi ve jandarmaya şikayette bulundular. Çevre sakinleri, çalışmanın 'Şeyhin villası' olarak adlandırdıkları malikaneden yönetildiğini, çalışmayı şeyhin müritlerinin yaptırdığını iddia ederek şöyle konuştular: "Sabah yürüyüşü için gittiğimizde kumsal talanını gördük. Seki sahilindeki caretta carettaların yumurtlama sahası içerisinde bir kepçe duruyordu. Yakından bakınca kepçenin gece çalıştığını ve sahilde çukurlar açtığını gördük. Kumsalın bir bölümüne beton da dökülmüştü. Hemen belediye ve jandarmaya haber vererek kumsal talanının önlenmesini istedik. Bu kumsala yakın, büyük bir koruma duvarı içinde bulunan villa, bir cemaate ait ve sahilde çalışmayı cemaatin Alanya'daki ileri gelenleri yaptırıyor.Yani şeyhin müritleri. Biz de bu villaya kendi aramızda 'Şeyhin villası' diyoruz. Bu çalışma hem kumsalı, hem de bu kumsaldaki caretta caretta yumurtalarını mahvetti. Kumsal kimsenin mülkü değildir, böyle bir çalışma yapılamaz. Yetkililerin bu duruma el koymalarını istiyoruz."Çevre sakinlerinin bu iddiaları üzerine, Alanya Belediyesi ve jandarma ekiplerinin konuyu inceledikleri bildirildi.

22 Ağu 2017 - 18:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

anayasaya aykırı - sahiller özelleştirelemez ve kimsenin kişisel kullanımına sunulamaz. bu, anayasaya aykırıdır! yüce islam dinini kendi bencil çıkarları için kimse bu tür şeylere alet etmemeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ağustos 18:16

Çorum Haber