Alanya'da kaçak su kullanan yandı

Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney, Gedevet Yaylası’ndaki kaçak su kullanımları için harekete geçti. Güney, kaçak su kullandığı tespit edilenleri yasal sürecin başlatılması için savcılığa ihbar edeceklerini bildirdi

Haber: Alper KUTAY

ALANYA'NIN 17 kilometre kuzeyinde bulunan ve kamuoyunda "Ağaların Yaylası" olarak da anılan Gedevet Yaylası’nda yıllardır süregelen su sorunu, kaçak kullanımların artmasıyla yeniden gündeme geldi. Gedevet Yaylası Güzelleştirme, Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Işık, geçtiğimiz Cuma Alanya'ya gelerek Gedevet'te yapımı biten sıcak asfaltı yerinde inceleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e su krizini dile getirdi. Yaz mevsiminde Alanya’dan birçok insanın Gedevet Yaylası'na göç ettiğini belirten Işık, "Yaylaya gelen su, ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalmasına rağmen bazı kişiler içme suyunu sulama suyu olarak da kullanıyor. Vatandaş da su az olunca tepki gösteriyor. Bu sorunu çözelim" dedi.
TÜREL'DEN GÜNEY'E TALİMAT
Başkan Türel ise bu sorunun giderilmesi için Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'e talimat verdi. Kendisi de yaz mevsiminin büyük bölümünü ailesiyle Gedevet'te geçiren ve bu sorunu bildiğini söyleyen Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, yıllardır gündeme gelen bu sorunun, yeterli kaynak olmaması ve mevcut kaynakların da ihtilafa yol açması nedeniyle çözülemediğini kaydetti. Zaten az olan içme suyunun amacı dışında sulama suyu olarak bazı kişiler tarafından kullanıldığı yönündeki bilgilerin kendilerine de geldiğini belirten Güney, "Bu bilgiler ışığında Alanya ASAT Müdürlüğü ekiplerine talimat verdim. Bölgede denetimleri artıracaklar. İçme suyunu amacı dışında ve kaçak olarak kullananlar hakkında önce tutanak tutulacak, ardından yasal işlem başlatılması için savcılığa suç duyurunda bulunulacak. Bu nedenle bölgede ikamet eden vatandaşın komşusunun da hakkını gözeterek içme suyunu tasarruflu kullanmasını ve kaçak kullanımdan kaçınmasını istiyoruz" diye konuştu.
ASAT EKİPLERİ İKİ GÜN DENETİM YAPTI
Öte yandan, Alanya ASAT Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Gedevet'te 2.500 konut olmasına rağmen 1.500 kayıtlı abonenin bulunduğu, yaklaşık 1.000 kişinin suyu kaçak olarak kullandığı, bazı konut sahiplerinin ise bahçe sulayacakları zaman sırf fazla su parası ödememek için saati sökerek araya boru taktıkları, işleri bitince de saati yeniden takarak ASAT'ı yanılttıkları iddia ediliyor. Alanya ASAT Müdürü Fatih Uysal'ın talimatıyla geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü Gedevet'te sıkı denetim yapıldığı, özellikle saatlerin sulama amaçlı sökülüp takılmaması için kodlama çalışması gerçekleştirildiği öğrenildi. Alanya ASAT'ın Gedevet'teki su kriziyle ilgili bugün resmi açıklama yapması bekleniyor.

20 Ağu 2017 - 21:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber