Alanya'da ilk Noel ayini

Alanya'da tarihi Hıdrellez Kilisesi'nde Rus vatandaşların katıldığı Noel Ayini yapıldı

YUNANLI Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya bölgesinin ruhani lideri Despot Sotirios Trambas'ın yönettiği ayinde, Ruslar mum yakarak ilahi ve dualar okudu. Yaklaşık 3 saat süren ayini yöneten Trambas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'da yaşayan Ortodokslara dini destek vermek için tarihi kilisenin ibadete açılmasını istediklerini söyledi.
İlçede bulunan Hıdrellez ve Alanya Kalesi'ndeki Bizans dönemine ait Aya Yorgi kiliselerinden birinin restore edilerek ibadete açılmasını umut ettiklerini belirten Trambas, "Antalya'da tarihi Kaleiçi'nde 1846 yılında yapılan Bizans kilisesini restore ettik. Sadece Ruslar değil, binlerce turist bunu görünce mutlu oldu. Şimdi de Alanya'daki iki kiliseden birini Hıristiyan vatandaşlar için onarıp hizmete açmak istiyoruz" dedi.
Trambas, ilçedeki kiliselerden birinin restore edilerek ibadete açılması için Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile bir görüşme yapacağını, böylece bu işe son noktayı koymuş olacaklarını ifade etti.
Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ise Alanya'da ilk kez Noel Ayini düzenlendiğini kaydetti.
Alanya'da yaklaşık 3 bin Rus'un yaşadığını söyleyen Anzhela, "24-25 Aralık Hz. İsa'nın doğum günü olarak kutlanıyor. Alanya'da bunun ilk kez yapılması çok anlamlı. Bir araya gelerek dua etmek, burada yaşayan Ortodokslar için mutluluk verici oldu" diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİRLERE YETKİ VERİLMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde Yeşilköy'de bir kilise yapılması kararının belediye meclisinde onaylanmasıyla ilgili açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Büyükşehir Belediyesinden yıllar sonra belki de ilk defa farklı dine mensup insanlara bir ibadethane yeri vermek kararı çıkıyor. Bu ilk defa oluyor. Biz camileri yaparken, bu tür ihtiyaçları karşılarken gayrimüslimlerin de bu tür taleplerini karşılamak durumundayız. Aynı şekilde Yahudi cemaatiyle ilgili de yeni yerleşim alanıyla ilgili böyle bir talep var. Onu da değerlendireceğiz" diye açıklamada bulunmuştu.

#

25 Ara 2012 - 16:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber