'Alanya’da huzurluyuz'

Alanya’da yaşayan Ruslar, asayiş olaylarına zamanında müdahale eden ve ilçede huzuru sağlayan jandarmaya teşekkür ziyaretinde bulundu

ALANYA Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ve Mahmutlar’da yaşayan bir Rus aile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya'yı ziyaret etti. ARDİD Başkanı Anjelika Anzhela, ilçede yaşanan asayiş olaylarına anında müdahale eden ve yerleşik yabancıların sorunlarının çözümüne yardımcı olan jandarmaya teşekkür etmek istedikleri için ziyarette bulunduklarını söyledi. Alanya’da resmi kayıtlara göre, 90 ülkeden 22 bin 366 yerleşik yabancının yaşadığını ve bunun 4 bin 375'ini Rusların oluşturduğunu belirten Anzhela, “Kentte ‘Yeni Alanyalılar’ olarak adlandırılan yabancıların büyük kısmı emekli, ancak burada ev satın alarak çalışan Ruslar da var. Yerleşik yabancılar az da olsa hırsızlık ve dolandırıcılık gibi olaylarla karşılaşabiliyor. Bu olaylara zamanında müdahale ederek yabancıların mağduriyetlerini ortadan kaldıran jandarmaya, binbaşı Alper Çetinkaya nezdinde teşekkür etmek istedik” dedi.

‘RUSLAR MAHMUTLAR’I TERCİH EDİYOR’

Rusların genellikle jandarma bölgesi olan Mahmutlar Beldesi'nde ikamet ettiğine dikkati çeken Anzhela, “Mahmutlar'da yapılaşma çok yeni olduğu için lüks ve düzenli konutlar var. Alanya'da yaşamak isteyen Ruslar bu yüzden genellikle Mahmutlar'ı tercih ediyor. Hırsızlık ve dolandırıcılık gibi olaylar son zamanlarda iyice azaldı. Son olarak bir Rus ailenin başına gelen bir hırsızlık olayı kısa sürede jandarma tarafından çözülerek ailenin mağduriyeti ortadan kaldırıldı. Bu yüzden İlçe Jandarma Komutanı Alper Çetinkaya'ya ve Mahmutlar'da görev yapan personeline teşekkürlerimizi ilettik” diye konuştu. Binbaşı Alper Çetinkaya ise ilçede yaşayan yabancılar arasında ilk sırada Rusların geldiğine işaret ederek asayiş olaylarını önlemek ve huzuru sağlamak adına 24 saat görev başında olduklarını kaydetti.

30 Tem 2013 - 23:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber