Alanya'da 'her şey dahil' isyanı

Balık Hali'ndeki satışların iyi olmadığını belirten esnaf, av yasağının 1 Eylül'den 15 Eylül'e uzatıldığını ifade etti. Yaklaşan Kurban Bayramı'na rağmen balıkçı esnafı vatandaşı Balık Hali'ne bekliyor

Erkan UYSAL
ALANYA
Balık Hali esnafı günlük ve taze balık satın almaya davet etti. Büyük marketlerin ve 'Herşey Dahil' (HD) Sistemi'nin kendilerine zarar verdiğini belirten esnaf, balık çeşitlerinin çok ve fiyatların uygun olduğunu söyledi. Bazı Balık Hali esnafının görüşleri şöyle:
Riyad Dinçer
"Balık satışlarında az da olsa iyileşme var. Çünkü artık kış mevsimi yaklaşıyor ve çeşitler çoğaldı. Balık sezonu 1 Eylül'de açılıyordu. Bu tarihi Kurban Bayramı nedeniyle 15 Eylül'e aldılar. Maalesef 15 Eylül'ü bekleyeceğiz. Vatandaşı Balık Hali'ne davet ediyoruz. Balık çeşitleri çok. Fiyatlarımız düştü. Balıklarımız taze. Kurban Bayramı yaklaşıyor ama umudumuz yerli turist. Alanya'daki turistler arasında sadece Ruslar balık alıyor. Ruslar yerlilerden daha çok balık tüketiyor. Ruslar da gittiğinde kışın ne yapacağız? Yerli olmazsa tamamen biteriz. Alanya halkını Balık Hali'ne davet ediyoruz. Balık alsalar da almasalar da sadece gelip yesinler. Balıkları seyretsinler. Eylülün 15'inden sonra vatandaşı muhakkak bekliyoruz."
Mehmet Eroğlu
"Satışlarımız iyi değil. Durgun. 'Herşey Dahil (HD) Sistemi Alanya'da ne kadar esnaf varsa hepsini bitiriyor. Turist restorana, butiğe gidebilmeli. Şehir merkezine ulaşabilmeli ve alışveriş yapabilmeli. İnsanların işleri iyi değil. Bu sebeple HD esnafı öldürüyor. 35 Metrelik Yol'a dükkan açılmış. Burada dükkanın ne işi var. En büyük hanutçu rehberler ve acenteler. Bu iyi bir şey değil.  Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bu işlerimizi biraz etkiler ama dışarıdan gelenler alışveriş yapar. Şu anda av yasağı devam ediyor. Çeşitlerimiz azaldı. Balık bulmakta zorluk çekiyoruz. Balığı bulsak dahi alışveriş olmuyor. Epey sıkıntıdayız. Büyük marketler de bize darbe vuruyor. Balık, Balık Hali'nden alınır."
Ali Nural
"Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle pek iyi gitmiyor. 'Turizm çok yoğun' deniliyor ama bunun vatandaşa çok faydası yok. Havalar sıcak. Hafta sonları vatandaşlar yaylalara, serin yerlere gidiyor. Av yasağı daha kalkmadı. Önümüzdeki ay balık yasağı kalkacak. O zaman işlerimiz daha iyi olacak. Fiyatlarımız normal. Çeşitlerimiz bol ama talep olmayınca çok fazla çeşit bulundurmuyoruz. Yine de günlük çeşitlerimiz bulunuyor."
Feridun Duraklı
"Satışlarımız orta seviyede. Balık sezonu açılırsa işlerimiz daha iyi olacak. Şimdilik Alanya'da çıkan balıklarla halkın ihtiyaçlarını gidiyoruz. 15 Eylül'de sezon açıldıktan sonra halkımıza bol miktarda taze balık sunacağız. Halkın Balık Hali'ne gelmesini bekliyoruz. Bizim tezgahlarımızda bulunan balıklar büyük marketlerde bulunanlardan biraz daha kaliteli. Fiyatlarımız geçen seneki fiyatlarla aynı."

15 Ağu 2017 - 21:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Mehmet yıldız - Tabi gelen giden olmaz milleti zorla bişeyler satmaya çalışıyorlar balık tezgahlarında önünden geçerken hemen koluna girip balık satmaya çalışıyorlar 1-2 dükkan hariç hepsi böyle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 21:51
05

Mehmet Erdem - Giderim Metro ya, kimse askıntı olmadan etiketler e bakar, istediğim balığı elimle seçer alırım.. Düzensiz, edepsiz insanlar ile uğraşmıyorum artık..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 21:51
04

Ali - Herşey dahille balık halinin ne alakası var Allah aşkına. Otele gelen turist galden balık alıp öğlen odasında mı pişirecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 21:51
03

Esnaf - Çigirtkanligi biraksinlar,Hd sistemin bir zarari olmaz haldeki esnafa...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 21:51
02

vatandaş - dayılar neyin kafasını yaşıyor merak ettim ne alaka ki hd sistemle balık hali:)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 21:51
01

Mehmet - Balık haline gitmeye korkuyorum. Tezgahlara bakmak bile suç hemen üstüne atlayıp zorla balık satmaya kalkıyorlar. Müşteriyi rahat bırakmıyorlar. Balık tezgahlarının önünden geçmek mesele.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 21:51

Çorum Haber