Alanya'da halk otobüsüne zam

Büyükşehir Belediyesi, oda ve otobüs sahiplerinin talebi üzerine halk otobüsü ücretlerine zam yapıldığını bildirdi

Haber: Alper KUTAY 
ANTALYA
Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları, kooperatifler ve şirket yöneticilerinin yeni fiyat tarifesi talepleri üzerine UKOME Genel Kurulu'nun Alanya’daki toplu ulaşımda yeni fiyat tarifesi belirlediğini duyurdu. En son 2013 yılında 10 kuruşluk fiyat düzenlemesi yapılan toplu taşıma ücretlerinde, 24 Mart tarihinden geçerli olmak üzere yeni bir düzenleme yapıldı. Sistem içerisinde yer alan bir aracın toplam giderlerinin yüzde 28’ini akaryakıt, yüzde 72’sini ise şoför maaşı, SGK giderleri, araç onarım bakım giderleri, zorunlu taşıt sigortası ve kasko giderlerinin oluşturduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi, yeni fiyat tarifesine göre Alanya'daki halk otobüsü ücretlerinin tam bilet 1.75 TL,  öğrenci 1.00 TL, indirimli olan emekli ve öğretmen ücreti ise 1.50 TL olmasına karar verdi. Alanya'da nakit binişler ve temassız kredi kartı uygulamaları ise 2.50 TL oldu. Alanya’da toplu taşımada kümülatif bazda ortalama yüzde 18,5 oranında fiyat artışı yapıldı.

21 Mar 2016 - 13:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber