Alanya'da davullu zurnalı Kadınlar Günü

Alanya Kent Konseyi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, davul zurna eşliğinde kutlandı.

Alanya Kent Konseyi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, davul zurna eşliğinde kutlandı.
İlçe meydanında toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri, Atatürk Anıtı Meydanı'nda bir araya geldi.
Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından kadınlar beyaz dilek ağacına bağladıkları mor kurdelelerle kadına yönelik şiddetin engellenmesini diledi.
Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, burada yaptığı konuşmada, ekinliğe siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, oda ve derneklerin kadın temsilcilerinin katılarak bir dayanışma örneği sergilediklerini belirtti.
Özcan, kadınlara Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın'' sözüyle seslendi.
Antalya Barosu Alanya Temsilciliği Kadın Hakları Alt Kurumu adına konuşan avukat Halime Şenli de son yıllarda kadınlara yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla pek çok yasal düzenleme yapıldığını ama günlük yaşamda bunu göremediklerini söyledi. Kadına yönelik şiddetin Türkiye'de son 10 yılda artış gösterdiğini öne süren Şenli, ''Alanya'da 2012 yılından bugüne kadar 431 kadın şiddete uğradığı için mahkemeler tarafından koruma altına alınmıştır. 18 erkek bu koruma kararlarına uymadıkları için cezalandırılmışlardır. Ne yazık ki bugün birçok kadının yasal haklarını yasalar değil, toplumsal ve dini gelenekler belirlemektedir'' diye konuştu.
Davul ve zurna eşliğinde yapılan etkinlik, kadınların Alanya Kültür Merkezi'ne yürüyüşüyle sona erdi.

#

08 Mar 2013 - 14:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber