Alanya'ya büyük onur

Alanya'nın İsveç Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş, özel davetli olarak gittiği İsveç'te Kral Carl 16. Gustaf ile Kraliçe Silvia Renate'den altın madalya aldı

Haber: Alper KUTAY

ALANYA'NIN İsveç Fahri Konsolosu olan Elysee Oteller Grubu sahibi Hilmi Tokuş, özel davetli olarak gittiği İsveç'te, İsveç Kralı Carl 16. Gustaf'a Alanya'da Engelsiz Yaşam Merkezi'nde imal edilen ipek kozasından imal Türk ve İsveç bayraklarının yan yana olduğu bir tablo hediye etti. Kraliyet Sarayı'nda gerçekleştirilen ziyaret öncesi İsveç'teki Türk Büyükelçiliği'ni de ziyaret eden Tokuş, daha sonra tabloyu Kral ve Kraliçe'ye takdim etti. Tokuş, "Alanya'nın en değerli özelliklerinden biri olan ipek kozasını İsveç Kraliyet Ailesi'ne tanıtmak istedim. Alanya'da imal edilen bu tablonun İsveç Kralı Gustaf ile Kraliçe Silvia Renate'yi çok etkilediğine inanıyorum" dedi. Öte yandan İsveç Kraliyet Sarayı'nda düzenlenen törenle Kral ve Kraliçe tarafından Tokuş'a altın madalya verildi. Alanya'ya en çok turist gönderen ülkelerin başında gelen İsveç'in Kraliyet Ailesi'nden, aynı zamanda turizmci olan Alanyalı Hilmi Tokuş'a altın madalya verilmesi dikkat çekti.

23 Oca 2017 - 23:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber