Alanya'ya aşık oldu

Alanya’yı ilk defa ziyaret eden Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi Svend Olling "Alanya çok güzel bir şehir" dedi

Meryem KANBEROĞLU

KONUK Büyükelçiyi, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına Başkan Yardımcısı Mehmet Kula ağırladı. Alanya’nın turizm dışında önemli gelir kaynaklarını merak eden Büyükelçi Olling, Başkan Yardımcısı Kula’dan bilgi aldı. Ziyarette Alanya ve Danimarka arasında hangi konularda ortak çalışmalar yapılabileceği konuşuldu. Danimarka’nın Türkiye’deki çeşitli şehirlerle çevre projeleri konusunda çalışmaları olacağını belirten Büyükelçi, Alanya ile geri dönüşüm ve çevre projelerinde ortak çalışmalar yapabileceklerini kaydetti. Danimarka Büyükelçisi Svend Olling, bu konuda Alanya ile tecrübe paylaşımında da bulunabileceklerini vurguladı.
Nezaket ziyareti için Olling ve Danimarka Fahri Konsolosu Atalay’a teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Kula, turizm ve yerleşik yabancılarla ilgili büyükelçiye bilgiler verdi. Alanya’da 37 binden fazla yabancının mülk sahibi olduğuna dikkat çeken Kula, mülk edinen Danimarkalıların İskandinav ülkeleri arasında ilk sırada, Avrupa ülkeleri arasında ise 4. sıralarda yer aldığını belirtti.
BÜYÜKELÇİDEN ALTSO’YA ZİYARET
Olling, Alanya Belediyesi’nin ardından Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti. Danimarka’nın Alanya Fahri Konsolosu ve ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay, Olling’e burada da eşlik etti. İki ülke arasındaki işbirliği konularının görüşüldüğü ziyarette Başkan Şahin Alanya’nın ekonomik yapısı konusunda büyükelçiye bilgi verdi, olası işbirliği konularına değinildi. İki ülke ilişkilerinin son dönemde çok iyi olduğuna değinen Büyükelçi Olling, “Ülkemiz ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerinin geliştirilerek devam etmesinden yanayız. Şehrinizi gezme fırsatı yakaladım. Burası çok güzel bir şehir. Başta Avrupalılar olmak üzere dünyanın neredeyse dört bir yanından gelen insanların mülk alması da bunun en büyük işareti” dedi.
‘LOKOMOTİFLERİMİZ TURİZM, TARIM VE İNŞAAT’
Alanya’nın ekonomik yapısı hakkında Büyükelçi Olling’e bilgiler aktaran Başkan Şahin, turizm, tarım ve inşaat sektörlerinin Alanya’nın lokomotifleri olduğunu söyledi. ALTSO’nun yurt dışına düzenlediği iş gezilerinden de bahseden Başkan Şahin, “Üyelerimizin isteği doğrultusunda KOSGEB destekli iş gezileri düzenliyoruz. İş gezilerimize katılan üyelerimiz yurt dışında yapılan üretimi inceleme fırsatı yakalayıp, son teknolojiyle yapılan çalışmaları yerinde görüyorlar” dedi. Başkan Şahin, ALTSO Yönetim Kurulu faaliyetleri hakkında da Büyükelçi Olling’e çeşitli bilgiler aktardı. Yapılan konuşmaların ardından, Başkan Şahin, Büyükelçi Olling’e, Mahperi Sultan’ın minik heykelinden ve Alanya’yı tanıtıcı argümanlar hediye etti. Büyükelçi Olling, ALTSO’dan ayrılmadan önce ALTSO Hizmet Binası’nda yer alan departmanları da ziyaret etti.

27 Şub 2017 - 22:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber