Alanya Sağlık Turizmi Derneği tam gaz

ALSTUD, şehrin ve bölgenin kalkınmasına yönelik faaliyetlerine Rusya'nın Rostov şehrinde yaptığı görüşmelerle devam etti

Haber: Yasin ARAZ
ALANYA
Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) Başkanı, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan'ın girişimleriyle, Güney Rusya Üniversitesi Hukuk, Ticaret ve Yönetim Enstitüsü ile iletişim kuruldu. Kurulan temaslar neticesinde Dernek Başkan Yardımcısı Ahmet Girgin öncülüğündeki 6 kişilik heyet, görüşmelere katılım sağladı. Heyette, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Aktaş, HESTOUREX temsilcileri Damla Özmen ve Alaxandra Melnik ile üniversitenin Türkiye temsilcisi Mehmet Macar da yer aldı.
'RUSLAR ANTALYA'YA GELECEK'
Gerçekleşen toplantılar hakkında bilgi veren heyet üyeleri, şunları söyledi: "Normalleşme evresinde olan Türkiye-Rusya ilişkileri kapsamında bölgenin en önemli akademik kurumu olan Güney Rusya Üniversiteler Birliği Başkanı ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Imran Akperov ile görüşmeler yaptık. Eğitim, sağlık turizmi, fuarcılık ve kongre organizasyonu gibi konuların görüşüldüğü toplantılarda olumlu çıktılar elde ettik. 6-9 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan HESTOUREX Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı ve Kongresi için görüşmeler yaptık. Organizasyona Rusya üniversiteleri olarak destek verecekleri konusunda anlaşma sağlandı. Faaliyetlerin sağlık turizmine kanalize olması hususunda Rus misafirlerin ülkemizde alacakları tedaviler masaya yatırıldı.
'ORTAK FAALİYETLER OLACAK'
Ziyaretin ikinci gününde ise International Management Teachers Academy (CEEMAN) temsilcileri bir görüşme gerçekleştirildi. Heyetler arasında işbirliği çalışmalarına başladık. Sonrasında bölgede gerçekleştirilen bilim fuarını ziyaret ettik ve orada üniversite temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Rusya ile artan işbirliği faaliyetleri bölgemiz için çok önemli olup bu hususta ALSTUD olarak çalışmaya devam etmekteyiz. Elimizden gelenin en iyisini Alanya'ya kazandırmak için uğraşıyoruz."

07 Eki 2016 - 20:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber