Alanya Ramazan’a hazır

Alanya Belediyesi, Ramazan Ayı öncesi şehir merkezi ve mahallelerdeki gıda işletmelerini genel temizlik ve sağlık koşulları açısından denetliyor.

PERŞEMBE günü başlayacak Ramazan Ayı öncesi düğmeye basan Alanya Belediyesi, Başkan Yardımcısı Mehmet Kula başkanlığındaki Zabıta Müdürü Hasan Akın, zabıta komiserleri, memurlar, çevre ve gıda mühendislerinden oluşan bir ekiple Alanya merkez ve yeni mahallerdeki tüm gıda işletmelerini denetlemeye başladı. İlk olarak yemek fabrikaları, simit ve ekmek fırınlardan başlayan denetimler, kasaplar, lokantalar ve marketler gibi tüm işletmelerde Ramazan Ayı boyunca devam edecek. Denetim ekibine bizzat başkanlık yapan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, bu denetimlerin zabıtanın yaptığı rutin denetimlerden farklı olduğunu söyledi. Halkın sağlığıyla kimsenin oynamaya hakkının olmadığını belirten Kula, “Zabıta memurlarımız rutin denetimlerini her zaman yapıyor. Ancak Ramazan Ayı’nda herkesin bildiği gibi gıda işletmelerinde bir üretim artışı yaşanıyor” dedi.

‘HALKIN SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ’

Bu sırada bazı işletmelerin hijyen kurallarına uymadığını görebildiklerini söyleyen Kula, “Denetimler sırasında kurallara uymadıkları tespit edilen işletmeler için gerekli yasal işlemler yapılacak. Halkın sağlığı bizim için her şeyden önemli” diye konuştu. Kalabalık bir ekip tarafından sürdürülen denetimlerde, işletmeler didik didik kontrol edildi. Denetimlerde, başta hijyen olmak üzere gıdaların soğuk hava depolarında saklanması, pişirme koşulları, kullanılan yağlar, malzemelerin kalitesi ve son kullanma tarihleri, gıda boyaları gibi konuların yanı sıra haşere ilaçlaması ve dezenfekte, atık yağların saklanması, çalışanların sigortalılık durumu ve yakıt tanklarının çevre güvenliklerine varıncaya kadar bir işyerinde olması gereken her şey kontrol ediliyor.

15 Haz 2015 - 14:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber