Alanya'nın yabancısı değil

Yeni AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bir dönem Alanya'sında GZP'ye karşı duruşu ve Dim'le yaşadığı tartışmalarla da tanınıyor

YILDIRIM'IN uzun yıllar sürdürdüğü Ulaştırma Bakanlığı döneminde Alanya-Gazipaşa Havalimanı (GZP) yıllarca atıl kaldı. Bu dönemde sık sık Yeni Alanya'nın manşetlerine konu olan ve eleştirilen Yıldırım, bu haberlerden dolayı aynı zamanda Dim Medya Yönetim Kurulu Başkanı olan TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim'e biri tazminat, diğeri ceza olmak üzere iki dava açtı. 

GZP TARTIŞMASI SÜRDÜ 
HER iki davayı da kaybeden Yıldırım, bir demecinden dolayı 40 gün önce kaybettiğimiz merhum Hayri Doğan'a da dava açmıştı. Yıldırım yıllarca hep "Gazipaşa'ya uçak inmez, dağ var, tepe var, mania var" dedi, Dim ise yıllarca uzman görüşleriyle GZP'nin önünde engel olmadığını yazdı. Yeni Alanya'nın GZP savaşı sürdü ve Dim'le Yıldırım'ın yollarının her kesişmesinde ikili arasında GZP tartışmaları yaşandı. 

İHALE 2007'DE YAPILDI
BU dönemde Yıldırım Alanya kamuoyundan da ciddi tepki topladı. Ve 2007 genel seçimlerine gelindiğinde şimdiki Savunma Bakanı İsmet Yılmaz geçici bir süre bağımsız olarak 'Ulaştırma Bakanı' oldu. Yılmaz döneminde yapılan ihaleyi TAV kazandı ve GZP'nin kaderi değişti. GZP açıldıktan sonra Yıldırım sessizliğe büründü ve hiç yorum yapmadı. Ta ki 14 Aralık 2013 tarihindeki GZP açılışına kadar. 

'GZP'NİN ÖNÜNÜ AÇTIK'
DÖNEMİN başbakanı Recep Tayyip Erdoğan GZP'nin açılış kurdelesini keserken Yıldırım da yanında yer aldı ve yaptığı açılış konuşmasında 'GZP'nin önünü açtık' (!) diyebildi. Ve bugün GZP, 2015 yılında yaklaşık 1 milyon yolcuya ulaşmış, uluslararası bir havalimanı. Artık Alanya, Başbakan Yıldırım'dan GZP'nin önünü daha çok açmasını, yetersiz olan terminal binası ve apronu da büyütmesini bekliyor.

23 May 2016 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

X man - Alanyanin durumu cok ama cok uzucu.dunyanin en guzel sehirlerinden birisi, marka olmaya cok musait ancak sehrin dinamikleri yuzunden bi arpa boyu yol alamiyor.gecenlerde bi acentaci aynen sunu soyledi " eftelya otellerinin sahibi benim otellerim dolmadan alanyaya musteri yok" bundan kasti suydu ; 14 euroya ultra herseydahil hizmet veriyor ! Evet yanlis duymadiniz, 14 euro, 24 saat sinirsiz yeme icme. Ve bu adamlar bikmadan dev oteller yapmaya devam ediyorlar. Merak eden bakabilir. Ekonomide bi kural cardir. Arz ve talep dengeli olmazsa yani arz fazlasi varsa fiyatlar dibe vurur. Bu adamlar otellerini doldurmak icin vahsice fiyat kiriyor ve boylece alanyadaki kucuk oteller kapali kaliyor. Basit bir hesap. Bu kisilerin yatak sayisi 5.000 yani alanyadaki kucuk 50 otele bedel. Ve bu otellerin tamami bos. Disardan baktiginizda deesimizki adam yatirim yapiyor ve ostihdam sagligor :) alanyadan bakincada 50 otel, yuzlerce isconin issiz olmasi ve yuzlerce isyerinin siftahsiz gun gecirmesinin sebebi. ALIN SIZE VAHSI KAPITALIZM

Bence alanya halki bunu hakediyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 00:02
03

xman - Aynen katiliyorum.alanya halki maalesef hep vahsi kapitalizmi destekleyen sag partilere oy vermistir.bu da agalik ve cemaat kulturunun agir basmasiyla olmustur.ne diyelim? Kendi dusen aglamaz!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 00:02
02

Yüksel - 2 kez dava açmış size dim bey. Eee adamla davalık olmuşsun şimdi adam başbakan olmuş hizmetmi bekliyeceksin :)))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 00:02
01

- Sn M. Dim şimdilerde Cumbşk nın Alanya şampiyon olsun il yapalım sözlerine takıldı.Hava limanını açan Mali Dim,İl de yapar inş....MaşaAllah siyasetçi gibi gazeteci...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 00:02

Çorum Haber