Alanya'nın içme suyu temiz çıktı

Büyükşehir Belediyesi Laboratuar Şube Müdürlüğü, isteyen vatandaşların içme suyunu ücretsiz analiz ediyor. 2016 yılının ilk 7 ayında Antalya merkezi ve ilçelerden 1.029 şebeke suyu numunesi alınarak analizi yapıldı. Antalya’nın ve Alanya'nın içme suyu temiz çıktı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Berna Dedeman Laboratuar Şube Müdürlüğü’nce Antalya ve aralarında Alanya'nın da bulunduğu 19 ilçe sınırları içerisindeki çeşitli noktalardan 1.029 adet şehir şebeke suyu numunesi alındı. Yapılan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerde şebeke sularında herhangi bir kirliliğe rastlanmadı. Yetkililer, Antalya ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların, musluklarından akan mineral bakımından zengin olan suyu rahatlıkla içip kullanabileceğini belirtti. Berna Dedeman Laboratuarı Şube Müdürü Haluk Akdolun, vatandaşın başvurması halinde içme sularında fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yaptıklarını ifade etti.
'ZENGİN MİNERALE SAHİP'
Akdolun, “Şehir şebeke suyunun özelliğini öğrenmek isteyen veya suyun kalitesiyle ilgili şikayeti olan vatandaşlar, 0 242 321 78 77 ya da 321 46 00 telefon numaralarını arayabilir. İstek geldiğinde ekibimizi adrese gönderiyoruz. Suyun tahlilini yaptıktan sonra raporunu sunuyoruz. Bu hizmetler karşılığında hiçbir ücret almıyoruz. Bu hizmetimizden vatandaşlar da çok memnun olduklarını ifade ediyor” diye konuştu. Antalya’da damacana su alışkanlığı olduğunu ifade eden Şube Müdürü Haluk Akdolun, “Antalya merkez ve ilçelerinde çeşmeden akan su temiz ve içilebilir durumda. Vatandaşın çeşmeden akan suyu içmesinde bir sakınca yok. Aksine çok sağlıklı ve mineral bakımından da zengin bir içme suyuna sahibiz” dedi.

12 Ağu 2016 - 16:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Huriye Aklan - Alanya saray mahallesinde.musluk suyu temizmi içilebilirmi.Kireç çok mu.Damacanadan baktık. Bazen içince karın şişliği gibi sorun yaşıyoruz endişeleniyoruz.Damacana sağlıklı değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ağustos 16:02

Çorum Haber