'Alanya'nın güvenli olduğunu anlatın'

Yabancı üyelerine hitap eden ALTSO Başkanı Şahin "Bu yıl sizlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Lütfen ülkelerinizde Alanya'nın güvenli ve huzurlu bir kent olduğunu anlatın" dedi

- Erkan UYSAL
ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya'da faaliyet gösteren yabancı sermayeli şirketlerin yöneticilerinden oluşan üyeleri için kahvaltılı istişare toplantısı gerçekleştirdi. Rıhtım Restoran'daki kahvaltıya Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile yabancı üyeler katıldı. Kahvaltıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, katılımcıları odanın faaliyetlerinden yararlanma konusunda bilgilendirmek ve istişare etmek için bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Şahin, "Bizim turizmde olmazsa olmazımız ulaşımdı. 2013'de hizmet bayrağını devraldığımız an itibariyle Alanya ve Antalya protokolü yanında Ankara protokolünü de ziyaret etme fırsatı yakaladık. Burada Gazipaşa-Alanya (GZP) Havalimanı'nın önemine her fırsatta üst bürokratlara, milletvekilleriyle, bakanlarla buluşmamızda değindik. Atıl durumdaki havalimanını çok şükür işler hale getirdik. Burada bürokratik engelleri aşmada en büyük şansımız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alanya ve Antalya Milletvekili olmasıydı. GZP'nin terminal binasının uluslararası standarda gelmesi gerekiyordu. Tam istediğimiz seviyeye gelmese de geçmiştekine göre terminal binasıyla ilgili çok büyük yol kat ettik. Son olarak da pistin uzaması gerekiyordu. Pistin uzaması çalışmaları da tamamlandı.
Antalya Havalimanı ile GZP'yi birbirine bağlayacak hızlı tren projesinin yakınen takipçisiyiz. Yollarımız yetersiz. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, ikinci çevreyolu projesinin sözünü vermişti. Bunun da yakinen takipçisiyiz. Otoyol projesi vardı. Bu projeyi de takip ediyoruz. Bu söylediğim ulaşımla ilgili projeler tamamlandığı zaman Alanya'daki emlak değerleri 2-3 katına çıkacak" dedi.
'ÖĞRENCİ TURİZMİ BÜYÜYOR'
Öğrenci turizmini de geliştirmek gerektiğine işaret eden Şahin, "Alanya'da fakültelerimiz vardı. Sadece vakıf üniversitesi vardı. Bir devlet üniversitesi oluşması için elimizden geleni yaptık. Lokomotif olduk. Bakan Çavuşoğlu ve milletvekillerinin desteğiyle Alanya'ya devlet üniversitesi kuruldu. Geçmişte kış döneminde bomboş olan Atatürk Caddesi bile yüksek öğrenim gören öğrenciler sayesinde cıvıl cıvıl hale geldi. ALTSO Akademi'yi kurduk. ALTSO'yu kampüs haline getirdik. 3 yıllık süre içerisinde 18 bin 700 kişiye gerek kişisel gelişim sertifikası, gerek hijyen eğitimi ve gerek mesleki eğitimlerde sertifika verdik. Bunun yanında Alanya'nın en büyük eksikliği olarak gördüğümüz ve geçmişte yapılması gereken Turizm Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) temellerini attık. Biz 3 yıldır üye aidatına ve kayıt ücretine zam yapmadığımız için çok fazla da okul yapacak kadar paramız yoktu. Başkan Yücel, MYO'nun hafriyatını ücretsiz olarak yaptı. Kaymakam Tanrıseven de her aşamada yanımızda oldu. MYO konusunda yola çıkarken bizi cesaretlendiren Tanrıseven oldu. Toplum ve kurumların dayanışmasıyla 2 milyon TL paramızla, 5 milyon TL'lik MYO'yu Eylül'de eğitim sezonuna yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.
'ALANYA'NIN GELİRİ ALANYA'DA KALMALI'
Akdağ Kayak Merkezi'ne de değinen Şahin, "Akdağ ile ilgili yeni plan yaptırdık, büyüttük. Orman ve Suişleri Bakanlığı bu bölgenin orman özelliğini yitirdiğine dair onay verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazı gönderildi. Yakınen takip ediyoruz. En kısa zamanda bu merkezi kazandırıp Alanya Belediyesi'ne devrettirmeyi hedefliyoruz. Çünkü Alanya'nın gelirinin Alanya'da kalmasını istiyoruz" diye konuştu. 
'GOLF MERKEZİ FAALİYETE GEÇECEK'
Golf merkezleri konusunda da konuşan Şahin, "5 golf merkezi vardı. Emişbeleni'nde açılması planlanan golf merkezi ihale aşamasına geldi. Buradaki golf merkezi ilk başta faaliyete geçecek"
dedi.
'ALANYA BÜYÜK STANTLARDA TANITILDI'
Anlattıkları projelerin Alanya'nın cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmalar olduğunun altını çizen Şahin "Tanıtımda ALTSO olarak sorumluluğumuzu fazlasıyla yerine getirdik. Berlin ve Moskova'daki fuarlarda büyük stantlarda Alanya'yı tanıtma imkanı yakaladık. Başkan Yücel de taşın altına elini koymaktan imtina etmedi ve bu geçiş sürecinde bizlerin ricasını kırmayarak ALTAV'ın başkanlığını kabul etti" şeklinde konuştu. 
'22 ÜLKEYE İŞ GEZİSİ DÜZENLEDİK'
Odanın kurulduğu günden bu yana hiç Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli iş gezisi olmadığını aktaran Şahin, KOSGEB destekli iş gezileriyle üyelerin ufkunu açmak için 22 ülkeye iş gezisi düzenlendiğini dile getirdi.
'ALANYA'DAN DÜNYAYA MESAJ VERDİK'
Kendilerinin hiç istemediği gelişmeler de yaşandığını ifade eden Şahin, "Rusya ile yaşanan bir uçak krizi oldu. Biz halklar arasından böyle bir şey yaşanmasını istemezdik. Devletlerin de kendilerine göre kuralları var. Angajman kuralları da bunlardan birisi. Empati yaparak kendinizi Türkiye Cumhuriyeti devleti yerine koymanızı rica ediyorum. Siz Rusya'dan kalkacak, Türkmenleri bombalayacak, sonra sınırımızı 4 kez ihlal edeceksiniz. 2 defa da devlet başkanı düzeyinde özür dileyeceksiniz. Bizim Rus halkıyla aramızda bir sorun yok. Eğer 4 defa ihlal ediyor ve 2 kez de özür diliyorsanız, o uçağın düşmesine de razı olacaksınız. Biz bu süreçte Türk işadamlarına yaşatılan diplomatik sıkıntıları da çok iyi biliyoruz. Odamıza kayıtlı 170 Rus sermayeli şirket var. Onları ve Alanya'da yaşayan Rusları davet ettik. Birlikte bir kahvaltı programı  düzenledik. Bu kahvaltı Bakan Çavuşoğlu'nun da katılımıyla çok büyük önem kazandı. Buradan dünyaya mesaj verdik. Bizim Rus uyruklu kişilerle hiçbir sorunumuzun olmadığını, Alanya'da gayet mutlu yaşadıkları mesajını dünyaya verdik" diye konuştu.      
Yabancıların yaşadıkları problemler için arada köprü olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyleyen Şahin, "Türkiye'ye 1980'de gelen geçici vize uygulaması kalıcı oldu. İşadamları olarak bu engelleri, seyahat özgürlüğünün elimizden alınmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bunun için üyelerimizin vizelerini irtibat ofisimiz aracılığıyla alıyoruz" dedi. 
'EN İYİ REKLAMI SİZ YAPARSINIZ'
Misyonlarının koordinasyon içerisinde uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içerisinde Alanya'ya hizmet etmek olduğunu vurgulayan Şahin, bunun hep böyle olacağı mesajını verdi. Şahin, "Biz sizleri yabancı olarak görmüyoruz. Biz sizleri 'Yeni Alanyalılar' olarak görüyoruz. Sizler bizim hayatımıza çok şeyler kattınız. Alanya halkı olarak sizlerle asla entegrasyon sorunumuz yok. Bu toplantının bir amacı da burada yaşadıklarınızı anlatmanız. Çünkü en iyi reklamı siz yaparsınız. Burada güvenlik, hijyen sorunu olmadığını, Alanya'daki huzurlu yaşamınızı gerek sosyal medya, gerekse gazete, radyo ve televizyonlar aracılığıyla, nasıl ulaşabilirseniz anlatmanızı istiyoruz. Size bu yıl her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Burada yaşadığınız bir bürokratik engel olursa, ticaret erbaplarının temsilcisi olarak lütfen bana gelin. Ben de kaymakam, belediye başkanı, bürokrat ve daire müdürlerinden destek almaya hazırım" şeklinde konuştu.
'ALANYA OLARAK ŞANSLIYIZ'
Kaymakam Tanrıseven de, "Alanya, Türkiye için bir fırsatlar şehri. Bugün Alanya 300 bine yaklaşan nüfusuyla, yılda ağırladığı 3 milyonun üzerinde turistle Türkiye'nin sadece ülke içinde bilinen değil, Avrupa'da da en iyi bilinen kentlerinden biri. Alanya 79 milletten 38 bin kişinin mülk sahibi olduğu, aynı zamanda yabancıların burada yatırım yaptığı kentlerden biri. Antalya'da yabancıların yaklaşık yüzde 60'dan fazlası Alanya'da yaşıyor. Bu boyutuyla Alanya çok kültürlü, uluslu, inançlı bir kent olarak karşımızda. Burada bütün uluslardan insanlar bir arada özgür, barış ve huzur içinde yaşıyor. Alanya aynı zamanda güvenli bir kent. Burada sadece Türk vatandaşlarına hizmet etmiyoruz. Aynı şekilde yerleşik yabancılara da hizmet ediyoruz. Yerleşik yabancılar açısından ciddi bir sorun olan ikamet izinleriyle ilgili sorunu aşmak için İçişleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerden sonra Alanya'da Göç İdaresi'nin bir ofisi açıldı. Göç İdaresi'nde bugüne kadar 5 binin üzerinde yabancıya hizmet verildi. Ufak tefek sorunlar olabilir ama bizden kaynaklanmayan uluslararası bu sorunlar da kısa sürede aşılacak. Alanya olarak şanslıyız. Ülkenin dış politikasına yön veren Çavuşoğlu, Alanyalı. Çavuşoğlu sadece dış ilişkilerle ilgili değil, turizmden tarıma, ulaştırmaya kadar bütün sektörlerde Alanya'nın sorunlarıyla yakından ilgili. Biz de kaymakamlık olarak sorunlarımızı Çavuşoğlu'na iletiyoruz ve kendisi de vargücüyle çaba göstermeye devam ediyor" diye konuştu.

26 May 2016 - 10:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Esnaf Hüseyin - Sn şahin bırakın artık siyaseti,esnaf ile ilgilenin biraz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 10:17
01

Esnaf - Sayın Esnaf Huseyin. Bu anlatılanlar ilçemiz için yapılanlar zaten ticaret erbabı için. Adam n'apsın, gelip senin tezgahının başında mı bekleyiversin. Biraz insaf ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 10:17

Çorum Haber