‘Alanya mutlaka İl yapılmalı’

Bağımsız Aday Hasan Subaşı, Alanya’nın neden İl olması gerektiğini farklı bir pencereden değerlendirdi: “Sistemi tıkayan Büyükşehir Yasası’ndan dolayı Antalya’nın gücü 19 ilçeye bölünüyor. Eğer Alanya İl olursa Antalya’nın sırtından büyük bir yük kalkacak, başta Manavgat olmak üzere diğer ilçeler daha iyi hizmet alacak.”

ANTALYA

Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, 7 Haziran Genel Seçimleri kapsamında Alanya’da temaslarda bulundu. Cuma Pazarı içerisindeki Sırma Restoran’da basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Subaşı’na, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim de eşlik etti. Burada açıklamada bulunan Subaşı, “Alanya’nın teveccühü karşılığında Alanyalı hemşerilerimizle buluşmayı görev sayıyoruz. Dün Konaklı ve Avsallar Mahallesi’nde ziyaretler gerçekleştirdim. Esnafın yoğun ilgisini görmek beni mutlu ediyor. Alanyalı seçmenin bu seçim döneminde beklentisi boşa çıktı. Partilere olan kırgın tavrını sürdürüyor. Ben de partilerin içinde bulunduğu sıkıntıları gördüğüm için bağımsız aday olarak yola çıktım. Yoksa hiç bir parti veya siyasetçiyle herhangi bir sıkıntım olmadı” dedi.

‘SEÇİM SONRASI TEMİZLİK OLACAK’

Subaşı, açıklamasına şöyle devam etti: “Bir dönem AKP’de, CHP’de MHP’de görev yapan arkadaşların bana eşlik ediyor olmaları beni mutlu ediyor. Birçok partiden arkadaşımla kucaklaşmak gurur verici. Birçok siyasetçi ve siyasi parti sorunlu. Sistemde bir arıza var. Ben de bunlara tepki gösterebilmek adına bağımsız aday oldum. Birçok parti, sorunları olduğu yönünde sinyal veriyor. Partilerin birçoğu seçimden sonra kendisine çeki düzen vermek istiyor. 7 Haziran’dan sonra ilk defa partiler hizaya sokulmaya başlanacak. Bugüne kadar hep siyasi partiler halka bunu yapıyordu. Alanya’nın bir uçtan bir uca 65 kilometre olduğunu düşünürsek, Antalya bunun neredeyse 10 katı. Gördüğümüz kadarıyla Alanya’ya gelen hizmet gitgide zorlaşıyor. Aday tespitlerinde de tercihlerin bu şekilde olması işi iyice zora sokmuştur.

‘ESNAF TURİZMDEN DOLAYI MAĞDUR’

Alanyalının beni her zaman kendisinden görmesi de beni ayrıca mutlu ediyor. Bugün de Cuma Pazarı’nda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizm bölgelerindeki esnafın sıkıntılı olduğunu görüyorum. Turist anlamında sıkıntılar çekeceğiz. Turist güven ister. Ülkenin başındaki hükümetin partisinde adalet ismi var ama bu halka pek yansımamış bir söz. Adalette zaafların onarılması gerekiyor. 7 Haziran Genel Seçimleri umarız ki Türkiye'nin sıkıntılarını ortaya çıkarır. Adaleti kaybedersek hiç bir şeyin güvencesi sağlanmaz. Gezdiğim ve gördüğüm yerlerde insanlar eleştiriyor ve mantıklı şeyler söylüyorlar. Önümüzdeki

Günlerde Alanya’ya yeniden geleceğim. Alanya’nın İl olması konusunda çok şey söylenmiş.

‘ALANYA’NIN İL OLMASI GEREKİYOR’

Popülist olmamak için pek fazla dile getirmiyorum. İnandığım için söylüyorum bazen. 65 kilometre sahili olan Alanya’nın Büyükşehir Yasası ile yönetilmesi mümkün değil. Önümüzdeki dönemlerde bu sistem çöker. Alanya’nın İl olması Antalya için de önemli. Bu durum Antalya’nın hizmetlerini de kolaylaştırır. Geçmişte ‘Alanya İl olmasın, ben olayım’ diyen Manavgat’ın bile Alanya’nın İl olmasını desteklemesi gerekir. Alanya’yı ilçe olmaktan çıkarırsan geri kalan ilçelere hizmet daha iyi gider. İlerleyen dönemlerde Manavgat da İl olmalı ama şu an için Alanya’nın İl olması öncelikli olmalı. Bunun için mücadeleye hazırım. Çünkü bu sadece Alanya için değil, Antalya için de çok önemli.”

15 May 2015 - 14:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber