Alanya Kaymakamı Harputlu mesaide

45 gün önce Alanya Kaymakamı olarak atanan Mustafa Harputlu Alanya'ya dün geldi. Tarihi ve turistik bölgeleri gezen Harputlu mesaiye bugün saat 10.20’de başladı

GEÇTİĞİMİZ Aralık ayının 2'sinde Vali Yardımcıları ve Kaymakamlara ilişkin İçişleri Bakanlığı Kararnamesine göre İzmir'in Tire ilçesine atanan Alanya eski Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in yerine atanan İzmir'in eski Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, mesaiye başladı.
Dün sabah itibariyle şehre giriş yapan Harputlu'nun, Alanya Kalesi, Kızıl Kule, Tersane ve Damlataş bölgesinde gezinti yaptığı ve geceyi Alanya Öğretmenevi'nde geçirdiği öğrenildi. Makamına saat 10.20de oturan Harputlunun ilk isteği çay oldu. Alanya Kaymakamlığı resmi web sayfası için ilk fotoğrafını da makam odasında Kaymakamlık Basın Bürosu çalışanlarına çektiren Harputlu, ziyaretleri kabul ediyor. Alanyanın şanslı bir şehir olduğunu söyleyen Harputlu, kenti gezdiğini ve çok temiz bulduğunu söyledi. Sahillerin pırıl pırıl olduğunu belirten Harputlu, Alanyanın tanıtımla Akdenizin önemli merkezlerinden olabileceğini belirtti. Alanyayı daha yakından tanımadan değerlendirme yapmayacağını dile getiren Harputlu, ailesinin ise sömestre tatilinde Alanyada olacağını kaydetti.

KAYMAKAM ZİYARETLERİ KABUL EDİYOR

Mesaiye bugün başlayan Kaymakam Harputluya basın mensuplarının ardından ilk ziyaret Antalya Büyük Şehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ ile İlçe Nüfus Müdürü Hasan Başarandan geldi.

İLGİLİ HABERLER 

Kaymakam Harputlu'ya hoşgeldin ziyareti

MUSTAFA HARPUTLU KİMDİR?

1966 yılında Amasyada doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Çorum Atatürk İlköğretim Okulu ve Çorum Lisesinde tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği Mesleğine Kastamonu Kaymakam Adayı olarak başladı. Dil eğitimi ve Kamu Yönetimi Stajı için 1990-1991 yıllarında İngilterede bulundu. 2001-2003 yıllarında Exeter Üniversitesi (İngiltere) Avrupa Çalışmaları Enstitüsünde Kıbrısın Avrupa Birliği Üyeliği ve Doğu Akdeniz Güvenliğindeki Önemi konusunda yüksek lisans yaptı. 2003-2005 yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kırsal Kalkınma ve Kırsal Kalkınmada Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin Rolü konusunda 2. yüksek lisansını yaptı. Türkiyenin 9. Beş Yıllık Kalkınma Planlarının hazırlanmasında, Kırsal Kalkınma Planının Hazırlanması Komisyonu'nun başkanlığını yaptı.

MİLLİ GÜVENLİK AKADEMİSİ MEZUNU

Devlet Planlama Teşkilatı Kırsal Kalkınma Stratejilerinin Belirlenmesi Komisyonu Üyeliği yaptı. Yine Devlet Planlama Teşkilatı Merkezi Yerleşim Yerlerinin Tespiti Komisyonu Üyeliği yaptı.Kolluk Denetiminin ve Gözetim Kapasitesinin Artırılması Semineri'ne katıldı. Kolluk Denetiminin ve Gözetim Kapasitesinin Artırılması Semineri Moderatörlüğü yaptı. Milli Güvenlik Akademisinden 64. Dönem olarak mezun oldu. Hollanda Kamu Yönetimi Enstitüsünden (NIHA) diploma aldı. ABD Milli Savunma Üniversitesinde (National Defense Univercity) diploma aldı. Asya Pasifik Güvenlik Çalışmaları Merkezi'nde (APCSS) Kapsamlı Terörle Mücadele Kursu'na katıldı. Halen çalışmaları devam eden 10. Beş Yıllık Kalkınma Planı Hazırlama Komisyonu üyesidir. P.A. Güvenlik Bilimleri Enstitüsü'nde Güvenlik Yönetimi ve Stratejileri konusunda doktora çalışmaları devam etmektedir.

16 Oca 2017 - 10:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber