"Alanya Hali'ni biz yapalım"

Payallar ve Konaklı hallerinin komisyoncuları, Alanya Toptancı Hali'ni yüklenici firmaya verilen şartlarda kendilerinin de yapabileceklerini söylüyor

- Mustafa ADIYAMAN

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Alanya Sebze ve Meyve Hali’nin Türkler Mahallesi, Yanıklar Mevkii’nde yapılması için çalışmaları sürdürürken, Payallar ve Konaklı halleri esnafı, hal inşaatını müteahhide verilen şartlarda yapmaya talip oldular. Hal kiralarının düşürülmemesi halinde hale gitmeyeceklerini yineleyen komisyoncula "35 bin TL artı KDV olarak belirlenen yıllık kirayı ödememiz mümkün değil. Bu kirayı ödemeyi taahhüt eden esnaf iflas etmeyi peşinen göze almış demek. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel hal konusunda esnafa yardımcı olmalı. Aksi halde çoğu üretici olan hal esnafı, ürününü diğer il hallerindeki komisyonculara ambarla göndererek ekmeğini kazanmayı tercih edecek" dediler.

'DÜPEDÜZ SOYGUN'

Payallar ve Konaklı hallerindeki ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Hali'ndeki kiraların da dükkan başı yıllık 13 bin TL olduğuna dikkat çeken komisyoncular, "Antalya halinde dükkan kiraları 13 bin TL iken, yeni yapılacak Alanya halinde dükkan kiralarının 35 bin TL artı KDV olarak belirlenmesi düpedüz soygun. Ülkemizde hiçbir halde kiralar bu rakamlarda değil. Alanya çiftçisi ve komisyoncusu cezalandırılmak mı isteniyor? Alanya halindeki dükkan kiralarının Antalya hali kiralarından yüksek olması kabul edilemez. Antalya'daki kira bedeli kabulümüz. Müteahhit firma 20 milyon TL'ye 'Yap- İşlet-Devret' modeliyle yapacağı halin masrafını iki yılda sadece komisyonculardan çıkarmayı planlıyor. Diğer dükkanlardan alacağı kira da kârı olacak. Böyle kârlı ticaret dünyanın hiçbir yerinde yok" diye konuştular.

'ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMİŞ'

Türel'in 30 Mart yerel seçim kampanyası sürecinde Emişbeleni'nde kendileriyle ve Alanya'da dernek yöneticileriyle yaptığı toplantıda hal ihalesini iptal edeceğine dair söz verdiğini hatırlatan komisyoncular şöyle konuştular: "Türel, geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret eden dernek yöneticilerimize ihaleyi iptal edebileceğini ancak yeni ihalede rakam ne olursa olsun geri adım atmayacağını söylemiş. Bu demektir ki siz bu rakamlara razı olun. Aksi halde rakam daha da artabilir. Türel, kısaca aba altından sopa göstermiş. Antalya halinin yüzölçümü yapılacak halin iki, üç katı. Alanya halinin yapılacağı alan 140 dönüm. Ancak proje 250 dönüm olarak hazırlanmış. Bu nasıl olacak? 110 dönümün hale nasıl dahil edileceği belli değil. Müteahhit talep ettiği kira yetmezmiş gibi bunun yanında sokak aydınlatması, bekçi gibi genel giderleri de bizlerden talep edeceğini söylüyor. Eğer taleplerimiz doğrultusunda düzenlemeler yapılmazsa hiçbir arkadaşımız hale gitmeyecek."

19 Eyl 2014 - 09:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Güneyli - esnafımız davasında kesinlikle haklı. esnafa akıl almaz şartlar dayatılmaya çalışılıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 09:07

Çorum Haber