Alanya Hali'nin temeli atıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'ya kazandıracağı en önemli ve maliyetli en yüksek yatırım olan Toptancı Hali Kompleksi'nin temeli atıldı

Alanya Toptancı Hali temel atma töreni
Alanya Toptancı Hali temel atma töreni
Haber albümü için resme tıklayın

Alanya Toptancı Hali temel atma töreni

TÜRKLER Mahallesi, Gökçeler Mevkii'ndeki törenine yoğun programları nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç katılamadılar. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Kaya, komisyoncular, Alanya'daki oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende önce saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu. Sonra Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Törende önce konuşan Türkler Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, yeni halin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
'TÜREL ALANYA'YA ÇOK ÖNEM VERİYOR'
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de, “Turizm, inşaat kadar tarım da lokomotifimiz. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel, Bal projesini benim yapmamı isteyince çok gururlandım. Çünkü ben daha önce halde çalışıyordum. Bıkmadan toplantılar yaptık. Komisyoncuların istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptık. Türel, Alanya’ya büyük önem veriyor. bu hal inşallah Alanya’ya 50 yıl yetecek"  dedi.
'ALANYA EN İYİSİNE LAYIK'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Şehrimiz dünyanın en güzel şehirlerinden biri. şehrimiz gelişiyor, misyon kazanıyor. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu şehir her şeyin en iyisine, güzeline layık" diye konuştu.
'ALANYA'NIN MODERN TESİSLERİ OLMALI'
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de, " Alanya'ya ilk atandığımda önümüzdeki ilk konulardan biri hal projeydi. Büyükşehir ve Alanya güzel projeler yapıyor. Alanya’nın modern tesisleri olmalı. Artık sanayinin şehrin içinden çıkması lazım. Görev sürem içinde büyükşehir ile binde bir ihtilafım bile olmadı.
ÇAVUŞOĞLU ALANYA'YA VİDEODAN HİTAP ETTİ
Hal projesinin katılımcılara dev ekranda sunulmasının Ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun mesajı katılımcılarla paylaşıldı. Videolu Mesajda Çavuşoğlu, Türel ve Şahin’i tebrik ediyorum. Bu halin en kısa zamanda tamamlanacağına inanıyorum. Bu hal devreye girdikten sonra çiftçilerin ürünleri daha değerli hale gelecek. Biz de ihracatın önünde engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Geçen hafta Alanya’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u ağırladık. Bir taraftan büyükşehir, bir taraftan biz ve 7 milletvekili arkadaşımız hizmet için çalışıyoruz. Alanya ve Antalya her şeyin en iyisine layık" dedi.
'HAİNLER GELSİN BU TÖRENİ İZLESİN'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, "Şehir aynı insan hayatı gibi. Şehirlerin şanslı ve şanssız dönemi var. Alanya en şanslı dönemlerinden bir yaşıyor. Alanya Antalya’nın meselelerini Bakan Çavuşoğlu’nun destekleriyle aşabiliyoruz. Bu birliktelik, uyum Alanya’nın çok önemli hizmetleri almasına vesile oluyor. Bizler Antalya için çalışıyoruz. Ben Antalya’nın hizmetkârıyım. Ben Antalya’nın amelesiyim diyorum. Bundan şeref duyuyorum. Antalya Türkiye’yi besliyor. Tarım ve turizmde bazı sıkıntılar yaşadık. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Türkiye tarihinde hiçbir zaman tarım ve turizmde bu kadar destek verilmedi. Hükümet bir taraftan milli mücadele hibe her tarafta mücadele veriyor bir taraftan da esnafa, turizme destek veriyor. Hükümet bunları yaparken hainler de uğraşıyor. O hainler gelsinler Alanya Toptancı Halinin temel atma törenini izlesin. 15 Temmuzu unutmayacağız. 15 Temmuzda darbecilere darbeyi siz vurdunuz.
Siyasi yaşamımda verdiğim her sözü tutmuş olmanın gururunu yaşıyorum. Defalarca komisyoncularla toplantılarla proje gerçekleşti. ALTSO'da ön sunum yaptık. Projeyi çok beğendiler. Projeden sonra farklı talepler geldi. Ben de şaşırdım beni ziyaret ettiler. Ben ihaleyi yaptım. Bu taleplerin karşıma çıkmasını yadırgadım ve şaşırdım. Talepleri aslında olması gerekenlerdi. Şu anda Alanya halinde toptancı 50 metrekarede faaliyet sürdürüyor. Biz bunu 197 metrekareye çıkarıyoruz. Sundurmaları 20 metreden 50 metreye çıkarıyoruz. Ardiye sayısı az dediler. 66 ardiye bir o kadar daha yeni ardiyelerle artmış olacak. Halin bir kapısından aynı anda 3 tır hem giriş hem çıkış yapacak. Bugünkü halin meydanlığı 20dönüm. Meydanlık alanı 3 misli proje içinde yer alıyor. 4halin metrekaresi 140 bin metrekare. Sadece bu alanda 149dönüm alana kavuşuyoruz.Alanya’ya en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk. Hiçbir zaman baskıcı yönetim anlayışı içinde olmadık.  Biz en iyisini yaptık. Buraya gelmek isteyen gelir. Zorla güzellik olmaz. Bu projeler Alanya’nın. Bu proje bittiğinde Alanyalılar yararlanacak.  Büyükşehir olarak burada 100milyon TL ye kadar yatırım yaptığımızı dikkatinize sunarım''  dedi.
Temel atma öncesi Alanya Müftüsü Mustafa Topal Toplu dua yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in butona basmasıyla temel atıldı.

10 Ara 2016 - 11:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sezai Hatunoğlu - İhtiyaca günün şartları ve teknik imkanlara sahip ürünlerimizi en iyi şekillendirecek yatırma emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 11:35

Çorum Haber