Alanya GZP'de uçuşlar normale döndü

İki gündür etkili olan fırtına nedeniyle bir çok uçuşun iptal edilidği Alanya GZP havalmanında uçuşlar bu sabah itibariyle normale döndü. Bu sabah İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından saat 06.10'da kalkan Pegasus uçağı, Alanya GZP'ye sorunsuz bir şekilde indi. Yolcularını alan uçak saat 08.15'te havalandı.

BİLİNDİĞİ gibi İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan dün saat 09.40'ta kalkarak Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na (GZP) saat 11.00'de inmesi beklenen Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul uçuşu, Gazipaşa'daki fırtına nedeniyle Antalya'ya yönlendirildi. TAV GZP yetkilileri uçuş güvenliği ile can ve mal emniyetinin ön planda olduğunu belirterek "Her havalimanında bu gibi iptaller yaşanabilir. Alanya-GZP'de tüm uçuşlarımızın sağlıklı, konforlu ve rahat bir biçimde gerçekleşmesi esas hedefimiz. Hava koşulları uçuş güvenliğini riske edecek şekilde değişir ve havacılık deyimiyle limitleri aşarsa hiç düşünmeden uçuşların iptali gerekir. Burada yapılan da budur. Yolcularımızın iptaller nedeniyle mağdur olmamaları için gereken tedbirler alınmaktadır" açıklamasını yaptı. Gün içinde saat 14.20'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Onur Air uçağı Alanya-GZP'ye indi ve 18.40 itibariyle kalkış gerçekleştirdi. Son olarak olumsuz hava şartlarından dolayı dün gece gerçekleşecek uçuşlar da TAV GZP yetkilileri tarafından güvenlik önlemleri kapsamında iptal edildi. Yolcular Antalya Havalimanı'na yönlendirildi. Fırtına, geçtiğimiz çarşamba günü de Pegasus'un İstanbul Sabiha Gökçen uçuşunun iptal edilmesine neden olmuştu. Hava koşullarının normale dönmesinin ardından diğer tüm uçuşlar sorunsuz bir şekilde yapılmıştı.

20 Eki 2014 - 08:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber