Alanya engelleri aşıyor

Alanya'da "Engelsiz Kafe ve Engelsiz Park’ın" temel atma töreni gerçekleştirildi

OBA Mahallesi’nde Alanya Belediyesi tarafından engelsiz park yapılması amacıyla Engelsiz Perspektif Engellilere Yardım Derneği’ne (EPEYD) tahsisi yapılan park alanında, Engelsiz Park’ın temel atma töreni gerçekleştirildi. Oba Mahallesi’ndeki törenine Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, kurum amirleri, hayırseverler, dernek üyeleri ve engelsiz vatandaşlar katıldı. Alanya  Belediye Başkanı Yücel, engelsiz yarınlar için belediye olarak her türlü faaliyetin destekçisi olacaklarını söyledi. Yücel, “Kendimizi engelli vatandaşların yerine koyarak, Alanya’da yaşayan tüm engelli bireylerin engelsiz bir kentte yaşamasını hayal ediyoruz.  Onları gerçekten anlıyoruz. Bu amaçla belediyemiz Türkiye’de örnek olacak projeler geliştiriyor. EPEYD bu kafe ile Alanya’da bir ilki gerçekleştiriyor. Bu projeyi hayata geçirdikleri için dernek yönetimine ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

'ALANYA ENGELSİZ KENTE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ'

Kaymakam Tanrıseven ise, Alanya’daki tüm kurumların, belediyenin ve sivil toplum örgütlerinin engelsiz bir Alanya yolunda çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti. Kaymakam Tanrıseven, "Alanya’yı tümüyle engelsiz bir kentte dönüştürmeliyiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Kaymakam Tanrıseven ve Başkan Yücel, Engelsiz Park’ın temel atma töreni için butona çocuklarla birlikte bastılar.

24 Eki 2014 - 01:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber