Alanya'daki Finliler sandık başına gitti

9 Nisan'da Finlandiya'da yapılacak olan belediye meclis üyeleri seçimi nedeniyle yurt dışında yaşayan Fin vatandaşları bugün sandık başına gitti

4 GÜN oy boyunca Alanya'da yaşayan Fin vatandaşları Finlandiya Fahri Konsolusluğu'nda oy kullanabilecek. Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu, "Türkiye'de Ankara'daki büyükelçilikte ve Alanya'da fahri konsoloslukta oy verme işlemi başladı.  Finlandiya'da 295 belediye için seçim yapılıyor.  Ülkede belediye seçimleri 4 yılda bir gerçekleştiriliyor.2015'de yapılan milletvekilliği seçimlerinde Alanya'da 450 Finli oy kullanmıştı. Belediye meclisi üyeleri seçiminde bu sayının daha az olması bekleniyor.  4 gün sürecek olan seçimde Alanya'da 10.00-16.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek. Turizm sezonunun başlamamış olması  dolayısıyla sadece burada yaşayan yerleşik Fin vatandaşlarının oy kullanması bekleniyor. Seçimde 16 parti yarışıyor" dedi.

29 Mar 2017 - 11:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber