'Alanya'da yeşil azaldı'

Alanya Kalesi'nden bakıldığında yeşil alanların azlığının görüldüğüne dikkat çeken Kaymakam Tanrıseven, eğitim ve yapılacak çalışmalarla bu durumun değiştirilebileceğine inandığını söyledi

ALANYA Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle birincisi düzenlenen (Kentleşme Forumu) KENTFOR başladı. Kuruluşundan beri Alanya’da çeşitli bilimsel ve sosyal faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren AHEP Üniversitesi bu kez de Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği içine girerek farklı bir konuda ulusal bir forum düzenledi. Forumda sürdürülebilir çevre ve çevre yönetimi, kentsel yönetişim, kentsel ve çevresel sürdürülebilirlikte sorun alanları (küresel ısınma ve iklim değişikliği, karbon salınımı, gürültü kirliliği, temiz su yönetimi, afet yönetimi) özgün kent ve kentsel yaşam örnekleri gibi konular, alanında uzman akademisyenler tarafından ele alındı.
'BÜYÜK BİR ADIM OLACAK'
'1. Sürdürülebilir Kent ve Çevre Forumu' saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. KENTFOR'un açılış konuşmasını Hacettepe Üniversitesi Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜYAM) Müdürü Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen yaptı. Prof. Dr. Ömürgönülşen, "Forum, sürdürülebilir kent ve çevre yönetimi konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere akademisyenleri, bürokratları, yerel yönetici ve siyasetçileri, ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, konu üzerinde çalışmaları projeleri olan özel firmaların temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Sürdürülebilir kent ve çevre yönetimi gibi hem yereli, hem de dünyayı ilgilendiren bir konuyu uzmanlar ve halk tarafından gösterilecek ilgi ve katılım kentlerimizin daha iyiye gitmesi için büyük bir adım olacaktır" dedi.
'AKADEMİNİN GELECEĞİ SİZİN ELİNİZDE'    
Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş ile birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden AHEP Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Sayın da,  "Akademinin geleceği siz gençlerin elinde. Kentlerimizin bugün bu durumda olması akıl yönetimimize bağlı" şeklinde konuştu.
'AHEP LİDER YETİŞTİRME HEDEFİNDE'
Üniversitenin tümüyle İngilizce eğitim yaptığını belirten AHEP Üniversitesi Rektörü Mehmet Durdu Öner ise "Öğrencilerimizi hayata hazır bir şekilde mezun etme uğraşındayız. AHEP Üniversitesi, sorumluluk sahibi liderler yetiştirme hedefinde. Üniversitemiz, bilimsel ve sosyal etkinliklere devam edecek. Bu forumun Alanya'ya katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
'HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ'
Toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven de "Aslında 30’un üzerinde akademisyenin burada sunum yapacak olması da şunu gösteriyor. Turizm bölgesi olan Alanya ve başkentimizde yılların tecrübesi olan Hacettepe Üniversitesi arasında bir sinerji oluşturarak, ileride birtakım bilimsel çalışmalara da ev sahipliği yapabiliriz. Bugün Alanya’mızda, 600 otel, 200 bin yatak kapasitemiz var. Özellikle akademik çalışmaların yoğunlaştığı ilkbahar ve sonbaharda iklim şartlarının uygunluğu vesilesiyle burada pek çok bilimsel çalışma yapılabilir. Üniversite olarak her türlü işbirliğine açığız. Bu foruma ön ayak olan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum" dedi.
'ALANYA'DA YEŞİL ALANLAR AZ'
Tanrıseven, konuşmasını şöyle tamamladı: "Alanya, Türkiye’nin en Avrupai kentlerinden birisi olmakla beraber 300 bin nüfusuyla yılda 3 milyon turist ağırlayan bir kent konumunda. 79 ayrı milletten 38 bin yerleşik yabancı Alanya'da yaşıyor. Çevre ve şehircilik olarak yapılan güzel çalışmalar var fakat biraz fazla çalışmanın gerektiğini, daha yapılması gereken konular olduğunu düşünüyorum. Örneğin, Alanya Kalesi'nden baktığınız zaman maalesef yeşil alanların azlığı görülmekte. Maalesef, Türkiye’nin her yerinde bunu görmekteyiz. Eğitim ve yapılacak çalışmalarla  bunu değiştirebileceğimize inanıyorum. Çünkü, gençlere, yeni nesillere çevre ve kent bilinci aşılayabilirsek, o zaman bugün yapılan çalışmalar işe yarar." 
FORUM BUGÜN DE DEVAM EDECEK
Forumun başlangıç konuşmasını yapan AÜ Siyasal Bilimler Fakültesi'nden emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş 'Kent Konseyleri ve Yerel Yönetim', 'Sürdürülebilir Kalkınmanın Şehirlere Etkisi', 'Küresel Kentlerin Yönetiminde Kalkınma Ajanslarının Rolü', 'Sürdürülebilir Çevre ve Kalkınma Ajanslarının Rolü', 'Kentleşme ve Politikaları', 'Büyükşehir Yasası' gibi birçok konuda katılımcılara bilgiler verdi. Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve çeşitli işletmelerin destekleriyle düzenlenen forum bugün Alanya Kültür Merkezi'nde 09.30-13.00 saatleri arasında devam edecek.

14 Eki 2016 - 21:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

sorumlu kim? - sayın kaymakam yeşilin hiç olmadığını biz de görüyoruz alanya'da! sorumlusu kim? özellikle 1980'lardan sonra iktidara gelen sağ partiler...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ekim 21:46

Çorum Haber