Alanya'da köprülü kavşaklar hizmete girdi

Alanya'nın trafik sorununun çözümü için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ve iki yıldır süren hazırlık çalışmalarının ardından Ocak ayında düğmeye basılan Ticaret Lisesi ve Telekom Köprülü Kavşakları, bu sabah kademeli olarak itibariyle araç trafiğine açıldı

- Yasin ARAZ

ALANYA'NINtrafik sorununun çözümü için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ve iki yıldır süren hazırlık çalışmalarının ardından Ocak ayında düğmeye basılan Ticaret Lisesi ve Telekom Köprülü Kavşakları, dün sabah itibariyle araç trafiğine açıldı. Öte yandan Alanya'da hizmete giren Telekom ve Ticaret Lisesi köprülü kavşaklarından ilk geçişi Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim yaptı. Twitter üzerinden bir değerlendirme yapan Dim, “Alanya da bir metropol oldu, olma yolunda. Bu köprülü kavşaklar da metropol olmanın ilk emarelerinden, işaretlerinden. Alanya’mıza hayırlı olsun" dedi. 
'GEÇ BİLE KALDI'
Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar "Çok ihtiyaç duyulan ama geç kalınmış bir hizmetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları işbirliği içinde bu projeyi hayata geçirdi. İkisi de yoğun kavşaklardı, artık biraz nefes alacaklar. Darısı devlet hastanesi ve Dinek kavşaklarına. Emeği geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve herkese teşekkür ederiz. 2018'de Dimçayı'na kadar uzayacak bir yol çalışması da var. Olumlu ve gayet yerinde olan çalışmalar" ifadelerini kullandı.
'EN GÜZEL BAYRAM HEDİYESİ'
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da "Bu kavşakların bayram öncesi açılması turizm adına paha biçilemez bir öneme sahip. Alanya halkı aylarca bunun sıkıntısını çekti. İnşallah bundan sonra da sefasını sürecek. Mesafe olarak, zaman ve yakıt tasarrufu olarak önemli bir yatırım oldu. Trafiğe de rahatlık getirecek. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Alanyamız için unutulmaz değerlerden birisi. Allah kazasız, belasız günler göstersin. İnşallah yatırımlar bunlarla sınırlı kalmaz. Devlet hastanesi ve sanayi kavşaklarında da bu yatırımları görmek isteriz" diye konuştu.
'12-13 TANE DAHA LAZIM'
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir ise "Çok güzel bir yatırım. Alanya'nın büyüyen trafik sorununa acil önlem alınması gerekiyordu. Trafiği rahatlatacak, ışıkta, sıcakta bekleme devri sona erecek. Bunlar güzel şeyler. Hizmet eden herkesin eli öpülür. Devamının gelmesini istiyoruz. Tosmur kavşağına, Mahmutlar'a, Demirtaş'a da şart. Her sene onlarca kaza oluyor. Gazipaşa'ya varana kadar 5-6 tane lazım. Avsallar ve Konaklı da dahil edildiğinde 12-13 tane daha yapılması gerekiyor. Bunlar Alanya'ya faydalı, güzel gelişmeler. Antalya BŞB Başkanı Sayın Türel'e teşekkür ederiz" dedi.

22 Haz 2017 - 11:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

ahmet - Helal olsun gerçekten muhteşem emeklerin iz için çok teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 11:36
05

Tevfik - Allah razı olsun emeği geçenlerden. Ocak ayından beri epeyce eziyet çektik ama değer!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 11:36
04

Özcan uysal - Siz ve Alanya'nın tirafik sorunu iki üç kavşaklar çözülür mü eskiden yapılan ve bazı yerlerde hala devam eden yanlış kentleşme buna imkan vermiyor şehrin içinde bazı saatlerde durmanoktasina gelen tirafik nasıl bir çözüm üretilecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 11:36
03

kamil köşdere - alanyamız için çok önemli bir yatırım katkısı olan herkese bir alanyalı vatandaş olarak teşekkür ederim. fakat malum alanyada trafik sorununun ortaya çıkmasıyla doğru orantılı olarak otopark sorunu da ortaya çıkıyor. yetkililerin otopark sorunu için de çözüm üretmeleri gerekiyor zira otopark sorunu çözülmedikçe, yollar ne kadar güzel olursa olsun trafik kalitesi yükselmez. alanya türkiyenin global vitrinidir. herşeyin en iyisine en güzeline layıktır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 11:36
02

Ahmet - Trafik cozulmez ileriki isiklarda yigilmaya hazir olun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 11:36
01

rifat - senin fikrin ne Ahmet!uçan kavşakmı istiyorsun!adamlar yapmış Allah razı olsun diyeceğinize yapılan yollara bile muhalefetsiniz!!ne ayaksınız siz yaaa!!!nankörler !!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 11:36

Çorum Haber