Alanya'da inşaatçı frene bastı

Ülke genelinde yaşanan ekonomik darboğaz, Alanya Belediyesi'ni de vurdu. 2015'in tamamında 362 yeni inşaat için ruhsat veren Alanya Belediyesi, 2016'nın 10,5 aylık diliminde sadece 244 yeni inşaata ruhsat verebildi

Haber: Alper KUTAY
ALANYA
Belediyesi, 2015'in 12 aylık diliminde 362'si yeni inşaat olmak üzere, inşaat tadilat ve isim değişikliği için toplam 774 ruhsat verdi. 2016'nın 10,5 aylık diliminde bu rakam yarı yarıya azalarak 438'e düştü. Alanya İmar Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 2016 yılının Ekim 18 itibariyle Alanya merkez ve 102 mahallesinde toplam 428 ruhsat verilirken, bunlardan sadece 244'ünü yeni inşaatlar oluşturdu. Alanya Belediyesi'nin en önemli gelir kalemlerinden biri olan inşaat ruhsatı alımındaki düşüşü Yeni Alanya'ya yorumlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bunun en büyük sebebinin, ülkenin pek çok bölgesinde yaşanan terör saldırıları ve Rusya ile geçmişte yaşanan uçak krizi olduğunu söyledi.
KONUT SATIŞI DURMA NOKTASINDA
Avrupalıların terör korkusundan, Rusların ise uçak düşürme krizinden dolayı eskisi gibi Türkiye'yi ve Antalya ile Alanya gibi bölgeleri tercih etmediğini belirten Başkan Yücel, "Bölge ekonomisi daraldı. Bu da turizm ve tarım gibi direkt konut sektörüne yansıdı. Yabancıya konut satışı neredeyse durma noktasına geldi" dedi. Türkiye'nin ve civar ülkelerin istikrara kavuşması halinde bu daralmanın yavaş yavaş biteceğine inandıklarını vurgulayan Başkan Yücel, "Biz özellikle esnafımızın ayakta durması noktasında bazı kolaylıklar sağlıyoruz. Ancak şu da bir gerçek ki, devlet, konaklama tesisi tahsislerini bir an önce durdurmalı. Sağlık, eğitim ve spor turizmine yönelik tahsisler devam etsin ama arz-talep dengesini bozan yeni otel yapımlarına dur denilmeli" diye konuştu.
'OTELLERDE DOLULUK SORUNU'
Şu an çok sayıda lüks otelin yeterli turist gelmediği için satışa çıktığını anımsatan Başkan Yücel, "Hazır oteller müşteri bulamazken, yenilerinin yapılması mantıksız. Bir de Alanya olarak Rusya ile Avrupa'nın dışında yeni pazarlara açılmamız, farklı ülkelerden turistleri bu bölgeye çekmemiz gerek" dedi. Alanya'da erken kapanan oteller ile sezonu tatsız bitiren işyerlerinden ötürü aşırı bir istihdam açığı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Yücel, "Tahsilat konusunda biz de sıkıntı yaşıyoruz. Alanya Belediyesi olarak şu an kıt kanaat geçiniyoruz. Tedbirlerimizi alıyoruz. Kiralık araç sayısını azaltacağız, yatırımları aşırıya kaçmadan yapacağız. Ama diğer pek çok belediyeye göre yine de iyiyiz, halkın en çok ihtiyacı olan hiçbir hizmeti aksatmadan yerine getiriyoruz. Alanya'nın kışı hasarsız geçirmesi zor olacak ancak biz bu konuda esnafa her türlü kolaylığı sağlıyoruz" diye konuştu.

18 Eki 2016 - 21:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

zaten boş arazi yok - inşaat yapılacak yer kalmadı şehir merkezinde...perdenizi kapatmadan evinizde oturamazsanız. evler o kadar içiçe...yeşillik dersen hiç yok...yeni nesil yeşili uzaktan veya saksıda görebiliyor... sağ partiler sağolsun. siz ancak kadınlar plajı açın!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 21:58
01

Qdfe - Sayın yücel esnafın ayakta kalması için kolayliklar sagladıgınızı belirttiniz fakat mantar gibi çogalan seyyar tezgahlara kim izin veriyor öyleyse. Konaklı türkler avsallar mahmutlar her köşe başı seyyar stand doldu, esnaf ne yapsın yazık ki ne yazık !!!???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 21:58

Çorum Haber