Alanya'da engeller aşıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Alanya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çeşitli gösteriler ve konuşmalarla engelliler, engelleri aştıklarını herkese gösterdiler

Haber: Yasin ARAZ
PROGRAMLARIN
ilki, Alanya Belediyesi tarafından Alanya Belediyesi Engelsiz Park Yaşam Merkezi'nde eğitim gören çocuklara Leman Kültür'de kahvaltı verilmesiyle gerçekleşti. Program hakkında bilgiler veren Engelsiz Park Yaşam Merkezi Müdürü Aksen Uçaner, "Bugün aslında bir kutlama değil farkındalık günü, bunun ayrımını iyi yapabilmek gerekiyor. Biz de bugün bünyemizde eğitim gören bir grup öğrencimizi bir araya getirerek kahvaltı programı organize ettik. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.
PROGRAMA DESTEK YAĞDI
Öte yandan Alanya Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından da Atatürk Anıtı'nda program organize edildi. Çeşitli stantların kurulduğu programdan elde edilen gelirler engelli öğrenciler için harcanacak. Programa Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Engelsiz Yaşamevi Derneği, Engelsiz Perspektif Engellilere Yardım Derneği, Patika Derneği, Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, Bahçeşehir Koleji de destek verdi. Programa ayrıca Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasına geçildi.
'ENGELLİ OLMAK KUSUR DEĞİL'
‘En büyük engel, engellenmektir’ diyen Tanrıseven konuşmasında şunları kaydetti: "Engellilere sahip çıkmak ve hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevi olduğu gibi vazgeçilmez bir toplumsal sorumluluktur. Engelli olmanın bir kusur olmadığı ve hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımızı düşünmeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmalıyız. Gereken ilgi ve desteği sağlamalıyız. Kendilerine değer verildiğini ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Engellilik insanın mutluluğu ve erdemliliği için engel oluşturmaz. En büyük engel, engellenmektir."
'İLK ENGELLİ ANASINIFI ALANYA’DA'
Alanya’ya ilk özel eğitim anaokulunu kazandırmak için çalışma yaptıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ise "Kaymakamımız ve üst bürokratlarımızın girişimleriyle ilçemize okullar kazandırma mücadelemiz devam etmektedir. Buradan bir de müjdeli haber vermek istiyorum. Türkiye’nin ilk özel eğitim anaokulunu kazandırma mücadelemizin yazısını Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştırılması için Antalya’ya gönderdik. Özel eğitim anasınıfı, özel eğitim okulumuz ve hafif düzey engelli mesleki eğitim okulumuzla Alanya’da özel eğitim okulunun merkezi olduğunu tüm Türkiye’ye kanıtlamak istiyoruz. Valimize, Alanya Kaymakamımız Hasan Tanrıseven’e, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ve İl Milli Eğitim Müdürümüze sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.
'ENGELLERİN KALDIRILMASI
DEVLETİN TEMEL GÖREVİDİR'

Alanya Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Gülen ve Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Sevgi Abacı Eker konuşmalarında ‘Engellerin kaldırılması devletin temel görevidir’ dediler. Gülen konuşmasında şunları kaydetti: “Alanya Belediyesi olarak, engellilerin korunmasına yönelik çağdaş ve sosyal hizmet anlayışının gerekliliği içerisindeyiz. Bu konuya hassasiyetle eğiliyoruz.” Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı Sevgi Abacı Eker ise, "Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımının sağlanması, her alanda engelli kardeşlerimizin önünde bulunan engellerin ortadan kaldırılması devletin temel görevidir” dedi.
GÖSTERİLER DUYGULU ANLAR YAŞATTI
Konuşmaların ardından özel çocukların hazırlamış oldukları özel gösterilere ve etkinliklere geçildi. Özel çocukların hazırlamış olduğu etkinliklerde Sakine Nasibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Alanya Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından salsa gösterisi, müzik dinletisi ve şiirler okundu. Ardından Özel Alanya Bahçeşehir Okulları öğrencileri tarafından işaret dili ile "Kalbimin Tek Sahibine" şarkısının performansı sergilendi. Çocukların sunduğu özel gösterileri izleyenler duygulu anlar yaşadı. Gösterilerin ardından stantların açılması ile program sona erdi.

04 Ara 2016 - 20:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber