Alanya'da Dünya Engelliler Farkındalık Günü kutlandı

Alanya Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle Alanya Belediyesi Engelsiz Park Yaşam Merkezi'nde eğitim gören çocuklara Leman Kültür'de kahvaltı verildi

PROGRAM hakkında bilgiler veren Engelsiz Park Yaşam Merkezi Müdürü Aksen Uçaner, "Bugün aslında bir kutlama değil farkındalık günü bunun ayrımını iyi yapabilmek gerekiyor. Biz de bugün bünyemizde eğitim gören bir grup öğrencimizi bir araya getirerek kahvaltı programı organize ettik. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.
PROGRAMA DESTEK YAĞDI
Öte yandan Alanya Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından da Atatürk Anıtı'nda program organize edildi. Çeşitli standların kurulduğu program toplanan gelirler engelli öğrenciler için harcanacak. Programa Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Engelsiz Yaşamevi Derneği, Engelsiz Perspektif Engellilere Yardım Derneği, Patika Derneği, Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, Bahçeşehir Koleji de destek verdi. Programa ayrıca Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'i eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve çok sayıda vatandaş katıldı.
'HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ'
"Engelsiz Kent Alanya" düşüncesiyle her gün çalıştıklarını belirten Tanrıseven, "Hepimiz birer engelli adayı olarak yaşıyoruz. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Engellilik eksiklik, yetersizlik olarak görülemez. Engelli bireyleri hayata adapte etmek, hayata dahil etmek adına her zaman sevgili ve saygılı olmalıyız" dedi.

03 Ara 2016 - 10:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber