Alanya'da dişlerini sökmüşler

Alanya'da fotoğraf çekiminde kullanılan ve turistlere zarar vermemesi için dişleri sökülen 3 yaşındaki şempanzenin bakımı Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yapılıyor

ALANYA'DA fotoğraf çekiminde kullanılan ve turistlere zarar vermemesi için dişleri sökülen 3 yaşındaki 'Michael' adlı dişi şempanzenin bakımı Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yapılıyor. 
Alanya’da sahibi tarafından turistlerle hatıra fotoğrafı çektirmek amacıyla dişleri çekilerek para karşılığında kullanılan şempanze, sahibi hayatını kaybedince Orman ve Su İşleri Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Turistleri ısırmaması için dişleri sökülen ve kötü beslenen 'Michael' adlı 3 yaşındaki dişi şempanzeyi görevliler Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne getirdi. Hayvanat bahçesinde daha geniş bir alana alınan şempanzenin bakımına başlandı. Kısa sürede rehabilite olan ve hastalıkları iyileşen Michael’in dişlerinin ise geri gelmesinin mümkün olmadığı bildirildi. Sadece yumuşak gıdalarla beslenen şempanzenin çiftleşmesi için diğer illerdeki hayvanat bahçelerinden erkek şempanze aranıyor.
'PSİKOLOJİK TEDAVİYE ALINDI'
Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Süleyman Karaca, şempanzenin ilgi çekici bir hayvan olduğunu belirterek, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından kendilerine teslim edildiğini söyledi. Şempanzenin Alanya’da bir otelde turistlere fotoğraf çekim amacıyla kullanıldığını dile getiren Karaca, “Bu hayvan çok kötü koşullarda barındırılmış ve beslenmiş. Hayvan gelir gelmez hastalık ve psikolojik olarak tedaviye alındı. Besleme düzenini değiştirdik. Dar kafesten geniş bir kafese aldık. Hayvan yeniden kendine geldi. Şempanzeyi daha geniş ve daha doğal bir ortama almak için çalışma yapıyoruz” dedi.
'DİŞİ HAYVAN ARIYORUZ'
Fotoğraf çekimi esnasında şempanzenin turistlere zarar vermemesi amacıyla sahibi tarafından dişlerinin çekildiğini aktaran Karaca, “En önemlisi kötü besleme yapılmış. Biz bunu giderdik. Dişi bir hayvan ve Türkiye’deki hayvanat bahçelerini araştırıyoruz. Yakın bir zamanda eş bulduğumuzda onu getireceğiz. Şempanze o zaman daha da mutlu olacaktır. 3 yaşındaki misafirimizin halen çiftleşme kabiliyeti var. Dişlerinin yeniden çıkması zor. Kalıcı dişleri sökülmüş. Biz protein karbonhidrat bakımından zengin gıdalar ve sebze meyveyle besliyoruz” diye konuştu.

20 Oca 2017 - 18:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber