Alanya'da 850 kişiye Sosyal Kart

Antalya'da ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay'ın başkanlığında düzenlenen İlçe Koordinatörleri ve ASAT İlçe Müdürleri İstişare Toplantısı'na katılan Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Sosyal Kart projemiz bu yıl 850 kişiye hizmet verecek" dedi

Haber: Alper KUTAY

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, bugün ASAT Alanya Müdürü Fatih Uysal ile birlikte Antalya'ya giderek ASAT Genel MüdürüFaruk Karaçay'ın başkanlığında yapılan İstişare Toplantısı'na katıldı. Alanya'da 2016'da yapılan ve 2017'de yapılacak olan çalışmaları Karaçay ile birlikte değerlendiren Güney, Alanya'da ihtiyaç sahiplerine verilecek Sosyal Kart konusunda açıklamalar yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı Sosyal Kart hizmetini bu yıl genişleterek sürdüreceklerini belirten Güney, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Sosyal Kart hizmeti bu yıl daha da genişletilerek verilecek" dedi.
KART ALACAK AİLELER BELİRLENİYOR
Alanya’da Sosyal Kart verilecek ailelerin tespitine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindiğini anımsatan Güney, "Yaklaşık 850 kişiye bu karttan verilecek. Geçtiğimiz yıl rakam yaklaşık 250 aile idi. Sosyal Kart alması için belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerini bir de Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri kontrol edecek. Bu tespitlerin ardından hak eden vatandaşlara Sosyal Kart verilecek. Sosyal Kart’taki meblağ ailedeki fert sayısına göre değişecek. Bu kartı almaya hak kazanan vatandaşlar yıl boyunca her ay anlaşmalı olan marketlere giderek temel ihtiyaçlarını alabilecek" diye konuştu.
KADINLAR PLAJI MART'TA AÇILABİLİR
Öte yandan, temeli Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından 2016'nın 21 Ekim'inde atılan Uğrak Mahallesi'ndeki Kadınlar Plajı'nda çalışmalar hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Sadece kadınlar ve çocuklarının kullanabileceği plajın yaz sezonuna yetiştirileceğini belirten Güney, reklam ve siyasi değil, tamamen insani amaçlı hizmet ettiklerini söyledi. Alanya ve Gazipaşa sınırındaki Uğrak'ta açılacak alanın Milli Parklar'a ait olduğunu ifade eden Güney, Şubat veya Mart ayında açılışını yapacağız. Şimdiden Alanya'ya hayırlı olsun" dedi. Alanya'ya 35, Gazipaşa'ya 15 kilometre uzaklıkta yer alan Kadınlar Plajı'na kadın ve çocukların rahat ulaşabilmeleri için Alanya ve Gazipaşa'dan ücretsiz otobüs seferleri de yapılacak.

19 Oca 2017 - 18:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber