Bu gurur Alanya'nın

Alanya Gazeteciler Cemiyeti, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Fox TV'nin izlenme rekorları kıran sabah programı Çalar Saat'in yapımcısı İsmail Küçükkaya ve Hürriyet Ekonomi Yazarı Vahap Munyar'ın katılımıyla muhteşem bir ödül törenine imza attı

Bu gurur Alanya'nın
Bu gurur Alanya'nın
+1
Haber albümü için resme tıklayın

ALANYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) '2015 Medya Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu. Gecede, Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve ünlü program yapımcısı İsmail Küçükkaya da ödül aldı.
ÜNLÜ KONUKLAR ALANYA'YA GELDİ
AGC'nin Geleneksel Medya Başarı Ödülleri tarihi Kızılkule önünde gerçekleştirildi. TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ile AGC yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca,  Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, program yapımcısı İsmail Küçükkaya, Alanya protokolü, siyasetçiler, STK temsilcileri, ödül alan gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
'ÜLKEMİZ UÇURUMUN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ'
Açılışta konuşan AGC Başkanı Dim, ödül törenlerinde her seferinde birbirinden değerli konukları ağırladıklarını söyledi. Dim, "Ülkemiz gerçekten çok kritik bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz darbe girişimi ülkemizin uçurumun eşiğinden döndüğü bir süreçti. Bu süreçte hepimiz çok üzüldük. Özellikle medyaya yönelik saldırılar oldu. İstanbul'da CNN Türk, Doğan Medya Center'a yapılan saldırılar oldu. Yenişafak'tan bir gazeteci arkadaşımızı kaybettik. TRT'ye bir saldırı yapıldı. Asker kılığındaki hainlerin TRT'yi ele geçirme girişimi ve o girişim sırasında da TRT Genel Müdürü Göka örnek bir yöneticilik gösterdi. Canı pahasına direndi, o hainlere TRT'yi teslim etmedi" dedi.
'BU SESİ BUGÜN DUYMAYACAKTIK'   
TGF Genel Başkanı Başkanı Yılmaz Karaca da, basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede bir yere varılamayacağını vurguladı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'deki basın özgürlüğünün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını aktaran Yılmaz Karaca "Bu hainler TRT'nin, CNN Türk'ün sesini kıssaydı bu sesi bugün duymayacaktık. Vatandaşlarımız, hainlerin emellerinin gerçekleşmesine izin vermedi. Tankların üzerine çıkan, sokağa çıkan vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede bir yere varılamaz" şeklinde konuştu. 
'BENİ HALA ALANYALI BİLİYORLAR'
TRT Genel Müdürü Şenol Göka da, "Bir milli takım ruhuyla TRT'ye sahip çıkan medya mensuplarına benim şükranlarımı iletmem gerekiyor. Bu vesileyle tekrar şükranlarımı sunmak istiyorum. Alanya, gazeteciliğin önemli şehirlerinden birisi. Bu şükranın benim tarafından Antalya, Alanya'ya verilmesi gerekirdi ama kendileri böyle uygun görmüşler. Hem teorik, hem pratik olarak yetişmemizde Alanya ve Antalya'nın ruhu büyük. Beni daha çok Alanyalı ve Antalyalı bilirler. Hala da öyle biliyorlar. İnşallah sizler de beni hemşeriniz olarak kabul edersiniz. Böyle bilindiği için ben de çok sesimi çıkarmıyorum. Antalyalıların ve Alanyalıların da beni hemşerileri olarak kabul etmeleri şahsımı gururlandırıyor" diye konuştu. 
'YEREL MEDYA BİR TEMELDİR'
Hürriyet Yazarı Vahap Munyar da, medyanın önemine vurgu yaparak, yerel medyanın ise basın çatısının temellerini oluşturduğunu kaydetti. Her şehrin medyası güçlü olduğunda tüm ülkede basının sağlam bir omurgaya sahip olacağına dikkati çeken Munyar, kendisine verilen ödül dolayısıyla teşekkür etti ve mutlu olduğunu aktardı.
'BASIN MİLLETİN MÜŞTEREK SESİ'
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven de basının, milletin müşterek sesi olduğunu, demokrasiyi savunan gazetecilerin halkın gözünde değerini hep koruyacağını belirtti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, Türkiye'nin önemli gazetecilerinin Alanya'ya gelmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.






İLGİLİ HABERLER
Türel dolu geldi
Türkiye Alanya'yı izledi
Muhteşem tanıtım
Alanya'da 6 yıldır kayıp kızını arıyor

28 Ağu 2016 - 23:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber