'AKP'nin tuzağı'

ANTALYA'NIN 640 kilometrelik sahil şeridi olduğunu söyleyen Akaydın, "Büyükşehir Yasası'nda Antalya'yı, Kocaeli ve İstanbul ile bir tutmak doğru değildir" dedi ve şöyle devam etti: Antalya'da, Kaş'tan, Gazipaşa'ya kadar tüm ili büyükşehir kapsamına alacak yasayla birlikte hizmetlerin ulaştırılması açısından kaos yaşanır.

GÜNÜN HABERİ/KERİM TOKSÖZ
'CHP KENTTE GÜÇLÜ, KIRSALDA ZAYIF'
ÇOK önemli coğrafi özelliklere sahip olan Antalya, kent merkezine uzak ve kırsal yerleşimlere de sahip bir il. Bu yasa, AKP'nin kaybettiği büyükşehiri geri kazanabilmek için siyasi bir tuzağıdır. CHP, daima kent merkezinde daha güçlü, kırsalda düşüşte. Yani kırsalın oyuyla, hızlı bir şekilde büyükşehiri geri almak istiyorlar.
ANTALYA'NIN CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Alanya'da tartışma yaratan Büyükşehir Yasası'na karşı çıktı. Antalya'da, Kaş'tan, Gazipaşa'ya kadar tüm ili büyükşehir kapsamına alacak yasaya ilişkin Hürriyet Akdeniz'e konuşan Akaydın, eleştirilerde bulundu. Başkan Akaydın, yasayla birlikte hizmetlerin ulaştırılması açısından kaos yaşanacağını, AK Parti'nin kaybettiği büyükşehri geri kazanabilmek için siyasi bir tuzak olduğunu kaydetti. "İKİ YÖNDEN OLUMSUZ" Yasa tasarısını iki yönden olumsuz gördüğünü ifade eden Akaydın, Antalya'nın 640 kilometre sahil şeridi olduğunu dile getirdi. Akaydın, çok önemli coğrafi özelliklere sahip Antalya'nın kent merkezine uzak kırsal yerleşimlere de sahip bir il olduğunu belirterek, Kocaeli ve İstanbul gibi değerlendirilemeyeceğini söyledi. Akaydın, "İlin tamamının büyükşehir yapılması halinde kırsaldaki bir çok yerleşim bölgesine hizmetin yakın zamanda verilmesi imkansız. Toplu ulaşım ve alt yapı gibi birçok konuda kaosa yol açar" diye konuştu. "BU BİR TUZAKTIR" Büyükşehir Yasası'nın siyasi bir tuzak olduğunu da iddia eden Akaydın, "CHP, daima kent merkezinde daha güçlü, kırsalda düşüşte. Dolayısıyla Antalya'da büyükşehri kaybetmek Sayın Başbakan'ı çok üzmüştür. Bu yeniden hızlı şekilde kazanmaya yönelik siyasi tuzak." BAŞKANI 1.3 MİLYON SEÇMEN BELİRLEYECEK Tasarının kabul edilmesi halinde Antalya'da Kaş'tan, Gazipaşa'ya kadar tüm ilçelerdeki toplam 1 milyon 387 bin seçmen, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için oy kullanacak. Yasa ile il genelindeki 74 belde belediyesinin kapısına kilit vurulacak. Alanya'da ise 11 belde belediyesi kapanacak. ‘ALANYA’YI MUAF TUTSUNLAR’ ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, "Büyükşehir Yasası'nda yeni bir düzenleme yapılacağına inanıyoruz. Bu yasayı hazırlayanlar da bunu deklare etmeye de başladılar. Kaş ile Gazipaşa arasında 640 kilometrelik bir mesafe var. Antalya'da bir belediyenin, Kaş'tan, Gazipaşa'ya kadar tek elden hizmet götürmesi imkansız olacağını ben daha önce de söylemiştim. Gündoğmuş, Sarıveliler, Gazipaşa ve Anamur'u da kapsayan bölgede yeni bir il yapılabilir. Böylece bölgenin sorunları daha hızlı çözülebilir. Bu bölge yeni bir İl olmazsa bile Alanya, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmamalı" dedi. ANKARA'YA ÖZEL STATÜ Büyükşehir Yasası'nı hazırlayan AKP'li yöneticiler, coğrafi büyüklüğü geniş olan Ankara gibi iller için özel statü yapabileceklerini açıklamışlardı. Büyükşehir Yasası'nda Yeni Alanya'ya konuşan AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney ise "Büyükşehir Yasası'nda yeni bir gelişme yok" dedi.

#

27 Nis 2012 - 00:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber