Akdeniz ilçesindeki çevre çalışmaları hız kazandı

KHK kapsamında, görevlendirme yapılmasının çalışmalarına hız verilen Akdeniz ilçesinde 29 Aralık'ta meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor

KANUN Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş'ın göreve gelmesinin ardından çalışmalarına hız verilen belediyede 29 Aralık'ta meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılırken, ilçenin görünümüne olumsuz etki eden binaların da yıkımı gerçekleştiriliyor.Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, kullanım ömrünü tamamlamış ve kent estetiği ile siluetine olumsuz yönde etki eden binaların yıkım çalışmalarına devam ediyor.Saha tespitleri ve belediye encümeninin kararı doğrultusunda harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bahçe Mahallesi 4616 Sokak'ta bulunan 2 katlı meskenin yıkım çalışmalarına başladı.Sahipleri tarafından bir süredir kullanılmayan 2 katlı mesken ve avlusundaki tek katlı yapı, 29 Aralık'ta yoğun yağış sonucu ve sel felaketinden kısa bir süre sonra kısmi olarak çökmüştü.
 Sokağı kullanan mahalle sakinleri ve vatandaşların can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan bina, ekipler tarafından dikkatli ve titiz çalışmalar neticesinde kontrollü bir biçimde yıkıldı."Mümkün olan en kısa sürede yıkım çalışmalarını tamamlamak istiyoruz" Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Hamdi Bilge Aktaş, yaptığı açıklamada, kent estetiğini bozan ve çeşitli sosyal riskleri de barındıran metruk yapıların yıkımına devam edeceklerini belirtti.Metruk yapıların sosyal riskleri de barındırdığını aktaran Aktaş, şöyle devam etti:"Tamamına yakını özel mülkiyete konu olan bu yapıların metruk durumlarının tespiti, sahiplerine yıkımın tebliği, bununla ilgili mevzuatın gerektirdiği iş ve işlemlerin zaman alması nedeniyle mümkün olan en kısa sürede yıkım çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Daha önceden tespitini yaptığımız ve işlemleri devam eden metruk yapılar içerisinde, can ve mal güvenliği açısından yüksek risk barındıranlara öncelik tanıyoruz. Bu yapılar, aynı zamanda madde bağımlıları tarafından da zaman zaman mesken tutulmaktadır. Bunun gibi sosyal riskleri de barındıran metruk yapılar, bulundukları çevrede de bu yönüyle tedirginlik yaratmaktadır. Bu nedenle gerek teknik ve gerekse saha ekiplerimiz azami ölçüde gayret göstermektedir. Yıkım çalışmalarımız, artan bir ivmeyle devam edecektir."

01 Mar 2017 - 19:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber